П’ятниця, 19 Квітня, 2024

В цьому році у Львові облаштують дві великі велосипедні доріжки

У цьому році в нашому місті планують збудувати дві великі велосипедні доріжки, розповідає львів’янам сайт “Львів Майбутнього“. Інформацію про майбутнє будівництво велосипедних доріг у місті опублікував “Львівський портал” згідно з офіційними даними Львівської міської ради. 

Так, мова йде про велику велосипедну доріжку на вулиці Княгині Ольги до вулиці Академіка Сахарова, а також про велосипедну доріжку на проспекті Чорновола. Передбачено, що на виконання будівельних робіт зі зведення цих доріжок з міського бюджету цього року буде виділено 11 мільйонів гривень. З цих коштів близько 6 мільйонів гривень буде виділено для будівництва велосипедної доріжки на вулиці Княгині Ольги, решту 5 мільйонів планують витрати на зведення доріжки на проспекті Чорновола. 

Додамо, що роботи з облаштування велодоріжки на вулиці Княгині Ольги стартували ще минулого року, цьогоріч їх планують продовжити. Протяжність згаданої велосипедної доріжки до вулиці Сахарова становить 1,5 км. Щодо другої велосипедної доріжки, яку планують реалізувати цього року, то поки що проект зведення є готовим. Планується, що роботи розпочнуться десь в другому кварталі (орієнтовно в червні, за словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірини Маруняк). Тож незабаром в нашому місті має суттєво збільшитися кількість доріжок для тих, хто охоче пересувається Львовом на велосипедах – зручному та екологічно чистому виді транспорту. 

Цікавий факт: у місті Лева загальна протяжність зведених велосипедних доріжок уже перетнула позначку у 100 км. Згідно з планами, до 2020 року це число має становити 268 км. Нагадуємо, що першу офіційну програму веломережі Львова було прийнято у травні 2011 року, а за останні роки з’явилися не тільки велосипедні доріжки в межах міста, а й заміські маршрути. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.