Вівторок, 30 Квітня, 2024

Незабаром з Сихова курсуватиме трамвай за новим маршрутом: куди?

Наприкінці минулого тижня у Львівській міській раді обговорювали питання покращення транспортної системи у Львові. Зокрема, йшлось про запровадження нових маршрутів громадського транспорту, які у найближчому майбутньому будуть доступними для львів’ян, передає пресслужба Львівської міської ради.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, львівські депутати розповіли, що на частині вулиці Замарстинівської мають прокласти трамвайну колію, яка буде вести до вулиці Гетьмана Мазепи, де розташований відкритий нещодавно спортивно-торгово-розважальний центр “Спартак”. Саме по цій колії у перспективі їздитиме трамвай на Сихів. Посадовці зазначають, що це буде надзвичайно вигідне транспортне сполучення, яке відкриє для львів’ян та гостей міста більше можливостей ще краще і зручніше пересуватись містом. Про це зазначили 24 січня у часі засідання виконавчого комітету Львівської міськради. 

Відтак, міське комунальне підприємство “Львівавтодор” має стати замовником проєкту реконструкції вулиці Замарстинівської (від будинку №130 до вулиці Гетьмана І. Мазепи) разом з будівництвом трамвайної колії. Фахівці вже поділились цифрами та зазначили, що на цій ділянці мають прокласти колію довжиною 870 м приблизно. Також проєктом передбачено зробити розворотне кільце на перехресті вулиці Замарстинівської та вулиці Мазепи (поблизу СТРЦ “Спартак”).

Мер Львова Андрій Садовий у рамках цієї теми зазначив, що цей проєкт, який має на меті з’єднати Сихів з вулицею Мазепи, є пріоритетним. Адже це дозволить в нормальний спосіб, без пересадок, людям добиратись з одного кінця Львова в інший. Такий проєкт, за глибоким переконанням очільника міста Лева, суттєво покращить якість сервісу для мешканців, туристів та численних гостей Львова.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.