Вівторок, 5 Березня, 2024

Використання конопель у кулінарії

Насіння конопель використовувалося багатьма народами для лікування і як цінний харчовий продукт. В одному насінні міститься більше корисних речовин, ніж у більшості сучасних суперфудів. Насіння конопель добре засвоюється організмом і практично не має протипоказань до їх вживання, крім особистої непереносимості. Достатньо купити насіння марихуани, щоб наповнити свій раціон корисними жирами, якісним білком та харчовими волокнами.

Як вживати насіння конопель

Насіння конопель можна придбати двох видів: в оболонці та ядра. Очищене від шкаралупи насіння можна вживати відразу як добавка до готових страв, а насіння в шкаралупі необхідно попередньо проростити або подрібнити за допомогою блендера. Для отримання всіх корисних речовин насіння не варто піддавати тепловій обробці. Навіть у сирому вигляді вони мають приємний горіховий присмак з невеликою гіркуватістю. Щодня рекомендується вживати близько 2-3 столових ложок цілісного насіння або інших продуктів коноплярства. Не варто перевищувати цей ліміт, щоб уникнути проблем із травленням або нетравленням шлунка.

Якщо вам неприємний смак конопляного насіння їх можна використовувати як компонент корисних смузі або коктейлів. При додаванні фруктів, ягід або соків смак насіння практично не відчувається, але така страва стане ідеальною заміною повноцінного прийому їжі, особливо для людей на дієті або влітку.

Спортсмени використовують конопляний протеїн, який, на відміну від інших рослинних білків, гіпоалергенний і практично повністю засвоюється організмом. Його використовують як додаткове джерело білка, додаючи протеїнові коктейлі.

Страви з конопляним насінням

У більшості випадків насіння коноплі додають у страви як поживну складову перед подачею, але урізноманітнити свій раціон можна за допомогою незвичайних страв із цим продуктом.

Наприклад, при приготуванні страв з горіхами, такі як хумус, горіхова паста, соус песто, частину горіхів можна замінити на очищене насіння конопель і додати трохи конопляної олії. Страва заграє новими фарбами і матиме більш високу харчову цінність.

Конопляна каша була відома ще нашим предкам. Для її приготування попередньо замочене насіння конопель відварюють на невеликому вогні до готовності і заправляють за смаком спеціями та олією. Готове блюдо виходить розсипчастим та апетитним. Якщо ви не хочете морочитися з готуванням на вогні, то можна використовувати експрес-варіант. Для цього попередньо подрібнене насіння заливають йогуртом або іншим напоєм на ніч, а вранці перемішують та вживають з ягодами та фруктами.

Велику популярність набула випічка з використанням конопляного борошна. Практично будь-який рецепт можна адаптувати під цей компонент, головне пам’ятати, що конопляна мука не має клейковини і готовий продукт буде не такий ніжний, як при використанні традиційних компонентів. Достатньо замінити від 30 до 50% конопляним борошном. Також можна приготувати енергетичні батончики. За основу необхідно взяти ваш улюблений рецепт і додати в нього сирого насіння конопель в залежності від ваших уподобань.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.