Вівторок, 16 Квітня, 2024

Як ЛМР знищує приміські перевезення, порушуючи законодавство

Через транспортний безлад у таких селах, як Суховоля, Доманів, Конопниця, частина Рудного та Зимної Води під загрозою залишитись без громадського транспорту, пише Львів Майбутнього.

Яка ситуація зараз?

автобус

25 листопада, як велика перемога для жителів Рудного, було відновлення маршруту №52 через Зимну Воду. Жителі села довго боролися за цей маршрут – і ось, нарешті.  Проте не все так ідеально.

Оскільки тепер маршрут №52 курсуватиме до Рудного, жителі Старого Рудного бояться, що маршрут №28, який їздить на їхню територію, стане економічно невигідним і взагалі перестане існувати. Однак, в управлінні транспорту селян запевнили, що ніяких проблем з тим не буде і маршрут №28 буде продовжувати працювати за будь-яких обставин.
Наразі селян турбує ще одна важлива проблема – жахливий стан маршруток. Жителі сіл кажуть, що їхні сільські та міська ради нічого не роблять для покращення стану ні автобусів, ні доріг. По основній вулиці Вербицького, яка з’єднує Старе Рудне з містом, вже понад рік йде судова тяганина. Депутатка ЛМР Ольга Посипанко розірвала договір з недобросовісним підрядником. І, по ідеї, уже давно мав би знову початися ремонт вулиці, проте поки що цього ніхто не збирається робити. Селяни кажуть, ініціатором неякісних робіт на цій вулиці була “Самопоміч”. Але зараз, навіть після суду, все стоїть на місці.

Кажуть, чиновники ЛМР від початку не були зацікавлені в запуску маршруток №28, адже вважають, що це нерентабельно.

Ще на початку листопада Олег Партика, екс-керівник управління транспорту, хотів дещо поміняти маршрут, скерувати його на вул. Липинського замість вул. Варшавської. Але, виявляється, маршрут став ще більш нерентабельним. Мешканці Старого Рудного впевнені, що все було зроблено для того, аби повністю знищити маршрут.

Зараз курсування маршрутки №52 і №28 повністю збігаються. Невідомо, чи зможе УТІЗ і пан Хамула втримати роботу двох. Натомість мешканці Старого Рудного, яка понад 4 роки вибивають ремонту дороги і величезними зусиллями  добивались курсування маршрутки №52, стали заручниками. 

Селищний голова Ігор Форманчук каже, що наразі вони переглядають проєктне завдання і сам проєкт капітального ремонту дороги на вулиці Вербицького.

Проте коли почнуть ремонтувати дорогу і скільки на це потрібно буде коштів – поки що невідомо.
Пан Форманчук лише каже, що зараз робиться проєкт дороги і вже за повторною експертизою йтимуть просити виділення коштів. У 2015 році сума становила 4,5 мільйона гривень. Тепер же вона точно буде не меншою.

З чого все почалося?

А починалося все з того, що у 2015 році почали ремонт вулиці Вербицького, але роботи так і не бували завершені. Ідея запустити автобуси в Старе Рудне виникла у 2017 році, коли ввели в обіг нові “Електрони” і був надлишок ЛАЗів. Тоді на нараді у липні вирішили, що ЛМР до кінця літа організує машину для вирівнювання гравійної основи, а селищна рада забезпечить дорогу асфальтованим покриттям; також планували встановити нові дорожні знаки, і все погодити з поліцією. Тоді вдалось погодити і отримати кошти на розширення з”їзду в Старе Рудне, адже до то того там була тільки 1 полоса, і це призводила до аварійних ситуацій.

Запуск автобусів відтермінували через те, що Рудненська селищна рада не встигла  завершити каналізування у місячний термін. Поки каналізували село, змінилось керівництво ЛКП-1, яке мало інше бачення запуску автобусів до Рудного.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.