Субота, 20 Квітня, 2024

У Львові проведуть реставрацію головного корпусу музичної академії

У Львові оголосили тендер на ремонт головного корпусу Львівської національної музичної академії імені Лисенка, що на вулиці Нижанківського, 5. Відповідний тендер у суботу, 2 березня розмістили на порталі публічних закупівель Prozorro.

Ремонт найстарішого в Україні закладу музичної освіти запланували до 175-літнього ювілею академії. Його відзначатимуть восени цього року. Очікувана вартість робіт становить 18 мільйонів гривень, передає видання Zaxid.net.

Як інформує “lviv-future“, останній раз комплексний ремонт музичної академії проводили ще у 2002 році. Наразі головний корпус потребує нового ремонту. Кошти для проведення реставраційних робіт виділять із державного бюджету. 

За словами проректора із господарської роботи ЛНМА імені Миколи Лисенка Андрія Мельниковича, в академії цього року під час реставраційних робіт мають намір постелити підлогу, провести ремонт стелі, пошпаклювати та перефарбувати стіни, замінити вікна та двері. 

Андрій Мельникович повідомив, що найбільше робіт мають намір провести у великому залі академії. Там мають замінити вікна, підлогу, встановлять систему опалення. Підрядник також облаштує в академії умови для людей з обмеженими можливостями. В аудиторіях хочуть замінити підлогу, якій вже перевалило за 80 років. У будівлі також встановлять і протипожежну сигналізацію.

Крім цього, підрядник має встановити шафу озвучування студії та майже дві сотні гучномовців. Розпочати роботи планують вже у квітні. 

Проректор також зазначив, що аби реставрація не заважала навчальному процесу, найглобальніші роботи перенесли на літній період. Завершити реставрацію мають намір на початку осені, бо вже у листопаді відзначатимуть ювілей академії. 

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.