П’ятниця, 29 Березня, 2024

Канатна дорога, підвісний міст, майданчики: як облаштують Високий Замок у Львові

У місті Лева незабаром почнуть втілювати мегапроект – будувати оглядову канатну дорогу на Високий Замок – величну пам’ятку історії міста, що належить до світової спадщини ЮНЕСКО під назвою “Львів – ансамбль історичного центру. Високий Замок і Підзамче, середмістя”. Цього тижня у ЛМР вкотре відбулось засідання робочої групи у рамках цього питання. Про це пише прес-служба ЛМР.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, 1 квітня у Львівській міській раді відбулося завершальне засідання робочої групи для комплексної підготовки інвестиційного проекту з будівництва підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку “Високий Замок”. Відтак, робоча група погодила напрацьоване до цього часу техніко-економічне обґрунтування проекту. Також підтримали документи про затвердження інвестиційного проекту та інвестиційного договору. 

Зазначимо, реалізація інвестиційного проекту дозволить поряд з підвісною оглядовою канатною дорогою створити цілий ряд важливих компонентів, а найважливіше – залучити значний обсяг інвестицій у міську, зокрема, паркову інфраструктуру. Проект включає в себе будівництво підвісної оглядової канатної дороги та пішохідного мосту Меморіалу героїв “Небесної сотні” через вулицю Кривоноса. Також у рамках проекту заплановано виконати ряд заходів з благоустрою парків “Високий Замок” та “На Валах”, облаштувати умови доступу для маломобільних груп населення до підвісної оглядової канатної дороги та пішохідного мосту. Крім того, у часі запланованих робіт відбудеться реконструкція дитячого та частини спортивних майданчиків у парку “На Валах”.

Підкреслимо, канатна дорога буде не лише оглядовим атракціоном, а й способом піднятись на “Високий Замок” для маломобільних груп населення. Даний проект відповідатиме напрямку європейської програми доступності до об’єктів культурної спадщини, адже з кабіни канатної дороги відкриються панорами історичної частини міста, що сприятиме кращому використанню рекреаційних можливостей парку “Високий Замок”. У перспективі – створення канатної дороги до “Високого Замку” з вул. Б. Хмельницького.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.