Четвер, 25 Квітня, 2024

Напрям – Карпати за 1,5 год: зі Львова до Ужгорода збудують швидкісну автомагістраль

Наприкінці минулого тижня, 12 квітня, у державному підприємстві “Укравтодор” повідомили, що незабаром у західному регіоні країни розпочинається будівництво автомагістралі (фото – умовне). Мова йде про нову швидкісну трасу “Львів – Мукачево – Ужгород” з відгалуженням до угорського кордону, яка має скоротити час перебування людей у дорозі на 1 год 30 хв, зазначають у прес-службі Державного агентства автомобільних доріг в Україні. 

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, у рамках цього мегапроекту Європейський інвестиційний банк висловив попередню готовність надати грантову допомогу для підготовки ТЕО європейського зразка для будівництва нової автомагістралі “Львів – Мукачево – Ужгород” з відгалуженням до угорського кордону. Дана автомагістраль буде розрахована на максимальну швидкість руху 130 км/год. Також відомо, що її з’єднають із угорською автомагістраллю М3 через КПП “Дийда” і словацькою D1 через КПП “Ужгород”. Такі подробиці проекту повідомили під час робочої зустрічі в Державному агентстві автомобільних доріг України.

Як зазначають автори проекту, майбутня автомагістраль дасть змогу доїхати зі Львова до Мукачева за півтори години, замість сьогоднішніх трьох годин. На даний час кращим варіантом сполучення Львова та міста Мукачево чи Ужгорода (Закарпатська область) є траса Н-09, яка проходить через Рахів, Богородчани, Івано-Франківськ, Рогатин та Бібрку.

У рамках обговорення цього питання Олександр Кава – радник голови Державного агентства автомобільних доріг України, зазначив, що будівництво цієї дороги наразі є одним із пріоритетних в Україні, адже це сполучення є одним з найважливіших у нашій країні, бо по ньому направляється основний експортний потік в країни Південної та Південно-Західної Європи. Окрім цього, що важливо насамперед для українців, нова дорога також забезпечить стабільно якісне та швидке сполучення із Закарпатською областю.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.