Четвер, 25 Квітня, 2024

Запровадження Е-квитка у Львові: як пільговикам отримати картку для безкоштовного проїзду в громадському транспорті?

У Львові активно працюють над запровадженням електронного квитка, який мав би врегулювати відносини між перевізниками, пасажирами і громадським транспортом.

Видання lviv-future.com.ua з посиланням на прес-службу Львівської ради повідомляє, що триває тендер на впровадження електронної оплати проїзду. Тендер, як зазначалося раніше, відбувається у два етапи. Зокрема, до 15 січня 2019 року ЛКП “Львівавтодор” разом з Європейським банком реконструкції та розвитку приймав тендерні пропозиції від компаній без зазначення кошторису. Зараз отримані технічні пропозиції від 6 компаній розглядає комісія, після фінансового внеску учасників, які підійдуть за технічними даними, представники “Львівавтодор” і Європейського банку реконструкції та розвитку підпишуть угоду з компанією-переможцем.

Розпочати встановлення електронної оплати проїзду у Львові планують з електротранспорту – Е-квиток першочергово буде діяти в трамваях і тролейбусах. Можна буде придбати електронний квиток для оплати транспортних послуг терміном на день, три дні, місяць або рік. Звичайно, вигідніше купляти квитки на довший термін – квитки на місяць дозволять зекономити більше, ніж квитки на день, до прикладу. Вже цього року почнуть встановлювати валідатори для зчитування проїзних карток.

Особи, які мають право на пільговий проїзд, повинні отримати  особисту пільгову картку в Центрі обслуговування пасажирів, який запрацює вже восени цього року. Для того, щоб стати власником персональної транспортної картки, потрібно зареєструватись в Єдиному реєстрі пільгових осіб. Особи, які не внесені до реєстру, мають звернутися до відділу соціального захисту, щоб їх зареєстрували. Ця процедура обов’язкова, бо з часу впровадження Е-квитка пільгові посвідчення не будуть діяти. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.