П’ятниця, 29 Березня, 2024

Проект за 1 млн євро: у Львові з'явиться надсучасний "сухий" фонтан

Вже наприкінці цього місяця у Львові мають розпочати реалізацію ще одного чергового мегапроекту. Мова йде про встановлення перед Львівським театром опери та балету ім. Соломії Крушельницької сучасного фонтана. Але, як повідомили автори проекту, він буде не традиційним – це буде сучасний “сухий фонтан” (фото – візуалізація). Про це пише Tvoemisto.tv.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, найменування “сухий фонтан” говорить про те, що цей міський фонтан не матиме традиційної чаші, куди стікає та у якій постійно зберігається вода (за винятком холодної пори року). Його ж вода стікатиме у щілини площі перед театром. Вперше про новий фонтан на пр. Свободи заговорили ще у 2015 році, але наразі попередній проект, оприлюднений тоді, коригують. Приблизна вартість робіт сягає 1 000 000 євро. Реалізацією проекту займатиметься азербайджанський благодійний фонд “Сокар-Благо”, який зареєстрований у Києві, а його уповноваженою особою є Азі Асланов. За даними проекту, окрім фонтана, на площі перед Львівською оперою мають замінити мощення та додати озеленення. За інженерними рішеннями, фонтан, матиме підсвітку, реагуватиме на вітер та на музичні твори, які виконуватимуть в опері.

Голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля розповів, що демонтаж теперішнього фонтана навпроти Оперного театру мають розпочати після 25 травня. Також пан Андрій зазначив, що у п’ятницю, 17 травня, має відбутись ділова зустріч у рамках обговорення цієї теми львів’ян з азербайджанським благодійним фондом “Сокар-Благо”, який і планує замінити фонтан. Зозуля додав:

“Вимогою інвестора було, що Галицька адміністрація власним коштом демонтує фонтан, натомість інвестор перебудує його під “сухий.”

Кошти на демонтаж у розмірі 300 000 грн мають виділити на наступному пленарному засіданні Львівської міської ради. Наразі невідомо, куди саме заберуть чашу старого фонтана, яку, до слова, цьогоріч частково відреставрували. 

Пригадаємо, фонтан перед Львівським оперним театром запрацював у травні 2008 року. Це був перший штучний водограй, який збудували у Львові за часів незалежності. Сподіваємось, що новий фонтан стане не меншою окрасою цієї площі у Львові та сподобається як львів’янам, так і гостям міста. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.