Четвер, 28 Березня, 2024

ЛКП "Львівелектротранс" ввело в експлуатацію вже 27 берлінських вагонів

Ще в другій половині 2018 року місто Лева закупило берлінські трамваї, які зараз ЛКП “Львівелектротранс” поступово починає вводити в експлуатацію, розповідає сайт “Львів Майбутнього“. Повністю в екплуатацію уже вдалося ввести 20 трамвайних вагонів – вони уже курсують на трамвайних львівських маршрутах. Ще 7 трамваїв, закуплених у Берліні, вже мають переобладнану колісну базу. Ці трамваї пройшли процедуру сертифікації і вже працювали на трамвайних коліях. 

Як повідомляють в ЛКП “Львівелектротранс”, трамваї з Берліна демонструють більшу енергоощадність порівняно зі сталим рухомим складом. Також ці трамваї забезпечують користувачам електротранспорту у Львові більш комфортні умови для пересування. Не менш важливо і те, що тут водії трамваїв мають легші умови для роботи і комфортніші умови праці.

Зазначимо, що значна кількість “берлінських” трамваїв обслуговується трамвайним маршрутом №3 (площа Соборна – Аквапарк): їх тут курсує всього 11. На маршруті №6, що курсує від вулиці Миколайчука до ТРЦ “Скриня” (зупинку від Залізничного вокзалу перенесено у зв’язку з проведенням ремонтних робіт), “берлінських” трамваїв курсує всього 9. 
До кінця поточного місяця в ЛКП “Львівелектротранс” ще три “берлінські” трамваї буде введено в експлуатацію. Один “берлінський” трамвай поки що перебуває на останній стадії перед виходом на трамвайну лінію, а два вагони уже мають переобладнану колісну базу і вже готові до обкатки. 

Поки що статистика демонструє, що “берлінські” трамваї вирізняються стійкістю: з ними набагато рідше трапляються технічні помилки під час роботи на лінії, адже їх обладнано модернізованою електронною системою управління. Старий рухомий транспорт, навпаки, значно частіше ламається, має нижчий рівень комфорту і є складнішим у користуванні, ніж “берлінська” техніка. 

Пригадаємо, незабаром у Львові мають ввести єдиний електронний квиток на проїзд у громадському транспорті. Цього року мають розпочати обладнання громадського транспорту необхідними технічними засобами. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.