Субота, 20 Квітня, 2024

У Львові облаштують пункти відпочинку для водіїв трамваїв

На кінцевих зупинках, що на вул. Княгині Ольги та Шевченка, облаштують пункти відпочинку для водіїв трамваїв. Відповідне рішення сьогодні, 31 жовтня, прийняли депутати Львівської міської ради під час пленарного засідання.
Станом на зараз ЛКП «Львівелектротранс» обслуговує вісім трамвайних та дев’ять тролейбусних маршрутів, а це 70 трамваїв та понад 50 тролейбусів, відповідно. Водіями електротранспорту у Львові працює 350 осіб. Однак частина маршрутів не має пунктів відпочинку для працівників, де вони могли б відпочити та перекусити, пише Львів Майбутнього

Такі пункти розмістять на зупинці «Аквапарк», що на вул. Княгині Ольги, 69-71 та на зупинці «Татарбунарська» – вул. Шевченка, 152-154. Площа цих приміщень становитиме 40 кв. м.

Уніфікований проект зовнішнього вигляду

Депутати звернулися до начальника управління архітектури та урбаністики, головного архітектор міста департаменту містобудування ЛМР Антона Коломєйцева з проханням зробити уніфікований проект зовнішнього вигляду приміщень. 

У свою чергу, має розробити план розташування пунктів відпочинку водіїв та погодити його з інженерними службами міста й управлінням архітектури та урбаністики департаменту містобудування. 

Також підприємство укладе договори з управлінням комунальної власності з приводу оренди елементів благоустрою терміном на десять років.

Слід нагадати, що 13 травня львівські трамваї №1, 7 та 9 почали курсувати за новими схемами, передбаченими стратегією розвитку перевізника.

У березні ЛКП «Львівелектротранс» запустив два нові маршрути №4 та №5 як екпериментальні. Трамвай №4 курсує й досі і сполучає Сихів та район Залізничного вокзалу. 

Трамвай №5, який курсував від Академії Мистецтв до вулиці Миколайчука, скасували у травні через нерентабельність. 
Після відкриття Замарстинівської, трамвай №5 курсуватиме  від вулиці Миколайчука до Коновальця. Водночас трамвай №9, який раніше курсував через площу Ринок, тепер їздить до Миколайчука.

Ми запитали львів’ян про такі нововведення

«Нові впровадження завжди добрі якщо вони йдуть на користь громади міста. Тому дякуємо місту за покращення умов праці водіям електротранспорту,» – Галина Матушевська (вчитель української літератури)

Студентська молодь виступили більш категоричною до таких змін:

«Краще б знайшли гроші на повне оновлення рухомого складу трамваїв. А не на заміну їх на вживані німецькі трамваї. Все інше ніщо інше – як імітація змін чи реформ,» – студент Андрій (3-ий курс, «Львівська Політехніка».

Тому вже найближчим часом львів’яни та гості міста побачать, чи на користь буде таке нововведення.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.