Вівторок, 23 Квітня, 2024

Львів'яни вимагають, щоб в місті відновили роботу громадські вбиральні

Львів’яни продовжують реєструвати нові петиції до місцевої влади, аби нормалізувати життя після карантину і відновити повсякденний режим життя Львова в часі пандемії, пише сайт lviv-future.com.ua. Зокрема, чи не найгостріше зараз постало питання роботи громадських вбиралень, а також питання чистоти в місті.  

Так, днями на сайті Єдиних електронних петицій з’явилося звернення, де львів’янка Марта Божик просить відновити роботу громадських туалетів в місті.  

Через карантин львів’яни почали справляти нужду в непристосованих для цього місцях 

2

Пандемія і вимушені карантинні заходи та численні заборони на роботу закладів та міських установ обмежили доступ львів’ян до вбиралень, через що люди просто змушені справляти нужду в місцях, непристосованих для цього. Як пише авторка петиції, почастішали взагалі кричущі і непристойні випадки, адже дехто справляє нужду і в звичайних під’їздах житлових будинків. Дехто ж просто обирає для себе місцем вбиральні дворики і теж не церемониться – а що ж робити, коли громадські вбиральні залишаються під замком, як і міські громадські заклади? Ось і викручується кожен як може, а результат – брудне місто і сморід навкруги. А що ж буде, якщо карантин і далі продовжуватимуть? 

Скаржаться, до слова, не тільки пересічні львів’яни – працівники комунальних служб нашого міста також жаліються, що через обмеження роботи міських громадських туалетів їм доводиться ледь не кожного дня прибирати під’їзди. 

Львів’яни просять, аби туалети були безкоштовними, допоки ситуація не нормалізується 

Окрім відновлення роботи громадських вбиралень, львів’яни також вимагають, аби львівська влада подбала про те, щоб поки що туалети були безкоштовними доти, доки не запрацюють вбиральні громадських закладів на території міста.  

Окрім туалетів, львів’ян бентежить стан міста через пандемію 

3

Пандемія не тільки викликала численні обмеження та припинення роботи закладів – крім того, через необхідність кожному використовувати засоби індивідуального захисту (маски, рукавички тощо), вулиці міста стали помітно бруднішими – дехто не церемониться і викидає одноразові рукавиці та маски прямо на вулицях. 

Як наслідок – довкола брудні вулиці, розкидані одноразові засоби індивідуального захисту, через що небезпечні речовини можуть потрапляти в повітря або ж в землю чи водні об’єкти – як тут зупинити поширення захворювання? Відтак львів’яни запропонували міській владі подбати про те, щоб в місті організували окреме місце для збору цього сміття, а також для утилізації цього сміття.  

Владі пропонують подбати про те, щоб люди мали змогу здати це сміття на утилізацію по всіх районах нашого міста. В умовах боротьби з пандемією це питання стоїть особливо гостро, переконані небайдужі мешканці Львова. Тому зараз триває також збір підписів під зверненням до влади з пропозицією врегулювати це питання і зберегти наше місто чистим.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.