Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Львові збудують новий дитячий садочок: де саме?

Ще 25 жовтня у Львівській міській раді повідомили, що незабаром у місті стартує будівництво нового дитячого садочка. Цей заклад має з’явитись в районі Новий Львів, на вулиці Угорській, 14 (територія всім відомого “Полярону”). Відповідні містобудівні умови та обмеження вже погодили у мерії міста, передає прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, будівництвом нового дитячого дошкільного закладу займатиметься та ж фірма, що будує у межах цієї локації житловий квартал та школу. Це компанія “КСФ Груп”, яка, до того ж,  займається оптовою торгівлею зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин. Фірма має кількох власників – Микола Хомич, Олександр Писарчук та бізнесмен зі Львова Віталій Кіндій, передає видання zaxid.net.

Дитячий садочок на Угорській, 14 буде приватним. Про розмір майбутньої оплати поки не говорять, але вже відомо, що дошкільний навчальний заклад буде розрахований на 90 дітей. Його площа становитиме 1200 кв.м. Зазначимо, загальна площа ділянки, на якій компанія “КСФ Груп” будує багатоквартирний будинок, школу та садочок, займає приблизно 1,18 га. Згідно документів, ця локація призначена для будівництва житлового комплексу та різних об’єктів ринкової і торгово-розважальної діяльності. У документах сказано, що школу мають здати в експлуатацію вже у вересні 2020 року, а от будівництвом садочка займатимуться в другу чергу.

Нагадаємо, вперше про забудову цієї локації у Львова на офіційному рівні заговорили на початку 2018 року, тоді ж робоча група погодила всі містобудівні умови щодо будівництва тут багатоповерхівки. Згодом, у вересні 2019 року, у ЛМР було затвержено всі необхідні документи щодо будівництва тут школи. А тепер, у жовтні, виконком ЛМР затвердив будівництво на Угорській, 14 дитячого садочка. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.