Четвер, 25 Квітня, 2024

На Львівщині збудують найбільший у Східній Європі аквапарк

В Україні незабаром мають розпочати будівництво найбільшого у Східній Європі аквапарку (фото – умовне). Про це розповів мер міста, де за планом має з’явитись ця територія відпочинку, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, масштабний водний комплекс планують побудувати у курортному містечку Трускавець, що на Львівщині, біля передгір’я Східних Карпат. Такою інформацією поділився очільник міста Андрій Кульчинський та розповів про деякі деталі проєкту, передає видання zaxid.net.

За його словами, майбутній аквапарк збудують на місці найвищої будівлі Львівщини, що розміщена на виїзді з Трускавця, – 25-поверхівки, яка не експлуатується. Саме її планують частково чи повністю знести або реконструювати і на території, дотичній до неї, збудувати водний комплекс. Попередньо відомо, що аквапарк займе площу приблизно у 3 га. Як розповів мер Трускавця, вони вже провели конкурс на будівництво цього об’єкта і перемогу здобула компанія з Києва, яка і займеться проєктуванням та будівництвом аквапарку. Очільник Трускавця зазначив, що створення детального проєкту аквапарку займе близько року, а саме будівництво, за попередніми підрахунками будівельної компанії, триватиме десь 4 роки, причому цілодобове. Також пан Кульчинський додав, що це буде особливий аквапарк, не схожий на жоден інший. До того ж у межах комплексу збудують готель, в якому відпочиваючі зможуть на довготривалий чи короткий періоди поселитись тут, будучи в межах аквапарку. 

Зазначимо, зараз на Львівщині працює два аквапарки – у Львові та Східниці. Той, що у Львові, є найбільшим аквапарком в Україні, а у Східниці водний комплекс відкрили лише минулого року. Передбачається, що аквапарк у Трускавці стане одним з найкращих у Європі та сприятиме збільшенню туристичного потоку у місті, а відтак і в Україні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.