П’ятниця, 26 Квітня, 2024

На Львівщині заплановано реалізувати масштабний проєкт "Сухий порт": подробиці

У Львівській ОДА вже кілька років триває обговорення масштабного проєкту, що передбачає будівництво у межах  області, неподалік кордону з Польщею, великого логістичного хабу або “сухого порту”. Про це розповів виданню “Твоє Місто” Роман Матис, керівник управління інвестиційної політики ЛОДА.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, про цей великий проєкт вже говорять тривалий час. Так званий “сухий порт” мають побудувати неподалік станції Мостиська-2. Загальна площа майбутнього хабу займатиме близько 100 га землі. За словами пана Матиса, це місце має стати пунктом для розвантаження, перевантаження та зберігання різноманітних товарів, які мають перевозитись залізницею. На думку посадовця, цей проєкт має велику перспективу, адже зараз здебільшого товари перевозять автошляхами, а це значно дорожче, ніж залізницею. Тому, переконаний Матис, з відкриттям цього велетенського комплексу більшість товарів між країнами переправлятимуть саме через “сухий порт”. Також, додав пан Роман, потрібно враховувати те, що проєкт передбачає масштабні довготривалі роботи, тому його будівництво затягнеться на кілька років. 

Станом на сьогодні відомо, що вже є кілька закордонних, інвесторів, які виявили цікавість до цієї справи. Зокрема, цими днями одна компанія з Німеччини, побачивши в українському проєкті велику перспективу, зараз веде переговори з львів’янами щодо цього. Як підкреслив Роман Матис, більше інформації щодо цього етапу робіт оприлюднять приблизно через два тижні. Наразі це останні новини у рамках питання будівництва на Львівщині “сухого порту”.

Зазначимо, у разі втілення цього мегазадуму логістичний хаб на Львівщині стане другим в країні у своєму роді. Перший такий комплекс вже є в Одесі, передає видання zaxid.net.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.