П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Зі станції "Скнилів" запустять швидкісний поїзд у Краків, Відень, Прагу: подробиці

Трохи більше ніж 3 години і українці будуть у польському Кракові. Принаймні, таке обіцяють в “Укрзалізниці”, де мають на меті збудувати швидкісну колію європейського зразка зі станції “Скнилів”, що біля Львова, до українсько-польського кордону. Сьогодні, 28 листопада, таку заяву зробив голова “Укрзалізниці” Євген Кравцов у соціальній мережі “Facebook”.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, євроколію мають побудувати впродовж одного року, але коли саме відбудеться старт будівництва поки невідомо. За словами пана Кравцова, цей проєкт є поки на папері, але адміністрація “Укразалізниці” має на меті розпочинати його реалізацію. Адже це відкриє перед львів’янами, та й усіма українцями, великі можливості. Наші люди зможуть комфортно та швидко доїхати поїздом до Кракова, Відня і Праги. Наприклад, у польський Краків можна буде доїхати за 3,5 години. Крім того, таке швидке і якісне залізничне сполучення має збільшити пасажиропотік у Львові і загалом в Україні, а це, в свою чергу, приноситиме до країни додаткові кошти.

За планом, усі поїзди у країни ЄС відправлятимуться зі станції “Скнилів”. Її вибрано не випадково, а з кількох причин. По-перше, вона розташована неподалік від львівського аеропорту, що є зручно; по-друге, станція є неподалік головного залізничного вокзалу у Львові, з яким зроблять пряме сполучення; по-третє, виїзд пасажирів зі Скнилова не перенавантажуватиме вокзал у місті. Євген Кравцов переконаний, що такий мегапроєкт буде найбільшим у сфері інфраструктури у Західній Україні. 

Зазначимо, сьогодні в Україні та країнах ЄС є різні стандарти колій, що спричиняє певні незручності та створює обмеження, зокрема не дає змоги здійснювати прямі сполучення. Тому такі міжнародні залізничні рейси змушені реалізовувати здебільшого на спеціальних вагонах, які на кордоні переносять на інші колії – європейського зразка, за яким і має бути збудована залізнична дорога зі станції “Скнилів”.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.