П’ятниця, 29 Березня, 2024

Проїзд у трамваях та тролейбусах стане іншим: як відрегулюють тарифи?

У Львові активно працюють над покращенням якості перевезень у міському громадському транспорті – поступово місто закуповує і вводить в експлуатацію нові транспорті одиниці транспорту – як автобусів, так і тролейбусів та трамваїв, пише сайт Львів Майбутнього. Ось-ось і в місті з’явиться автоматизована оплата проїзду і це зробить оплату за проїзд комфортнішою для всіх містян та гостей міста. 

Зміна тарифів на проїзд в електротранспорті Львова 

трамвай

Провідні європейські інституції вказують на те, що тарифи на проїзд в електричному громадському транспорті мають бути економічно обґрунтованими. Зараз, як кажуть у міській раді Львова, Львівське комунальне підприємство “Львівелектротранс” пройшло усі необхідні процедури для проведення коригування тарифу до 6 гривень.  

Натомість проїзд для львів’ян-пільговиків має залишатися і надалі безкоштовним, як кажуть у прес-службі. 

Для того, щоби відкоригувати вартість проїзду у львівських трамваях та тролейбусах, у Львові пройшли вже усі необхідні процедури — громадські слухання, перевірку тарифу економічним департаментом, департаментом житлово-комунального господарства, антимонопольним комітетом. Відтак у планах міської ради – вже на наступний тиждень говорити про конкретні зміни у системі оплати проїзду в транспорті.  

Планується, що наступного тижня чиновники хочуть вийти з пропозицією на коригування тарифу на проїзд в електротранспорті. Мова йде про те, щоб відкоригувати тариф з 5 гривень до 6 гривень. Однак, окрім цього, в окремих випадках проїзд в електричному громадському транспорті коштуватиме 7 гривень.  

Через бажання зменшити навантаження на водія трамваїв та тролейбусів, у Львові хочуть змінити ціни на квиток для тих, хто купує квиток безпосередньо у вагоні трамваю чи тролейбуса. Відтак у водія квиточок коштуватиме 7 гривень, тож, аби не платити більше, львів’янам запропонують купувати квиточки наперед, на зупинках громадського транспорту, де діють кіоски. Саме тут можна придбати квиток наперед, або ж інший вихід із ситуації – платити через сканування коду через додаток.  

Щодо абонементів на проїзд, то у зимовий період місячний абонемент залишається за ціною 160 грн. 

Електротранспорт Львова якісно змінюється, – Білий 

трамвай

Особливу увагу сьогодні у Львові звертають на електричний громадський транспорт, який також поступово оновлюється.  

Зі свого боку місто дофінансовує роботу Львівського комунального підприємства Львівелектротранс”, а закупівля нових тролейбусів і трамваїв, реконструкція депо і контактної мережі здійснюється за кошти європейських банків, які допомагають місту Лева покращити якість життя.  

Стосовно головних покращень – це закупівля нового транспорту. Зараз на маршрути поступово виїжджає новий транспорт, а ще в планах – закупівля кількох десятків нових транспортних засобів для міста. Зокрема, до кінця року у Львові планують оголосити тендер на придбання 10 нових трамваїв і 100 нових автобусів. А весною наступного року місто готується розпочати тендерну процедуру на придбання 100 нових тролейбусів з автономним ходом. Чиновники мають також великі плани щодо реконструкції депо, контактної мережі. 

Нещодавно на лінію вже виїхали новенькі “Електрони”, однак це відбулося із значною затримкою. Як повідомили у прес-службі, трапилася невелика затримка із введенням в дію новенького транспорту. Це відбулося через запізнення у поданні сертифікатів відповідності, які мали надійти від виробника нового транспорту. Також затримка трапилася і через те, що виникли певні зауваження з технічної точки зору зі сторони замовника нового транспорту у Львові.   

До кінця березня у Львові з’явиться 50 одиниць нових транспорту 

1

Пригадаємо, між міським комунальним підприємством “Львівелектротранс” та концерном “Електрон” було укладено договір. Згідно з ним, місто має отримати п’ятдесят тролейбусів до кінця березня наступного року.  

Перші десять новеньких тролейбусів “Електрон” комунальне підприємство “Львівелектротранс” отримало ще на початку жовтня. На ці тролейбуси нанесли нову львівську ліврею. Виробник гарантує: тролейбуси служитимуть місту точно два роки або ж, якщо перевести гарантійний термін служіння в кілометри, то це – 100 тисяч кілометрів.   

Новенькі тролейбуси “Електрон” обладнані сучасними системами, вони обладнані кондиціонерами, відеокамерами, USB-зарядками.   

Концерн “Електрон” і раніше працював над створенням нового громадського транспорту для міста Лева. Наприклад, концерт виготовив трамваї, які зараз курсують в Сихівський район. Також численні автобуси, тролейбуси та електробус в місті також є результатом виробництва “Електрону”. Загалом, місто Лева замовило у підприємства понад 130 одиниць транспорту.   

Планується, що в найближчі два роки місто Лева також візьме кредит на сотню тролейбусів із автономним ходом.   

Підвищення вартості проїзду в електротранспорті підтримали на громадських слуханнях 

трамвай

Пригадаємо, підняття вартості проїзду в електротранспорті підтримали на громадських слуханнях, які відбулися наприкінці листопада.  

“За” встановлення таких тарифів на проїзд проголосувало більше сотні присутніх на громадських слуханнях і “проти” проголосувало тільки 47 осіб. Оскільки більшість віддала свій голос “за”, рішення було прийнятим.  

Під час громадських слухань львів’янам розповіли, наскільки покращилися умови перевезень з часу останнього підняття тарифів на проїзд. Зокрема, чиновники розповіли про суттєве збільшення кількості вагонів – наприклад, минулого року у Львові здійснили закупівлю тридцяти берлінських вагонів. 

Зазначимо, що в пріоритеті для міста Лева – розвиток ефективного, екологічно безпечного та комфортного громадського транспорту. Для цього в місті навіть напрацювали стратегію розширення тролейбусної та трамвайної мережі.   

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.