П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Гучна заява місцевого депутата: у Львові вартість проїзду у громадському транспорті зросте на 2 грн?

Не встигла зійти з уст новина про те, що у Львові можуть прийняти рішення платного проїзду школярів у львівському громадському транспорті (зареєстрована відповідна петиція), як вже з’явилась інша інформація у рамках цієї теми. Зокрема, йдеться про те, що у місті, цілком ймовірно, у найближчому часі можуть підвищити вартість проїзду у громадському транспорті на 2 грн. Про це особисто розповів депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський в ефірі “Народного толк-шоу”.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, пан Ігор зазначив, що незабаром, швидше за все, оплата за проїзд у львівському міському транспорті таки збільшиться. Це питання місцеві перевізники піднімають вже впродовж тривалого часу. Наприкінці минулого року у Львові навіть відбулось відкрите громадське слухання щодо цього. Однак тоді львів’яни активно взяли участь у ньому і просто не дозволили підняти тариф. Тепер же мають відбутись наступні громадські слухання, які, просить Ігор Телішевський, не ігнорувати. На прийдешній зустрічі у рамках вищезазначеного питання будуть обговорювати збільшення тарифу у громадському транспорті Львова на 1 грн або на 2 грн. Перевізники в один голос зазначають, що теперішня вартість проїзду (7 грн) є нерентабельною, бо не покриває усіх витрат. Необхідність підняття тарифу мотивують подорожчанням пального, зростанням зарплати та цін на запчастини. Вони наголошують, що обґрунтованою цифрою, яка б покривала усі витрати, з економічної точки зору є приблизно 10 – 10,5 грн. Однак, розуміючи, що підняття вартості проїзду до такої цифри поки неможливе, вимагають збільшити проїзд на 2 грн або хоча б на 1 грн.

Львівський депутат Ігор Телішевський закликає львів’ян прийти та підтримати позицію непідняття вартості проїзду у громадському транспорті Львова без попереднього покращення якості перевезення пасажирів. Нагадаємо, востаннє тариф у львівських маршрутках піднімали на 1 гривню у лютому 2019 року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.