Субота, 27 Квітня, 2024

У львівських парках розпочали роботу острівці безпеки: що це і як працює?

Безпека – понад усе, пише Львів Майбутнього. Почуватися безпечно потрібно завжди і всюди, незалежно від місця та обставин, і навіть звичайне перебування в парку має бути безпечним для кожного мешканця нашого міста. 

Так, цими днями в кількох львівських парках облаштували спеціальні острівці безпеки, покликані забезпечувати людям прямий зв’язок з правоохоронцями в разі виникнення небезпечної ситуації. Такі острівці безпеки запрацювали в парку імені Івана Франка, парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького та в парку “Високий замок”. Саме в цих міських парках найбільше відвідувачів. 

В яких ситуаціях львів’яни зможуть користуватися острівцями безпеки? 

Острівці безпеки – ваш надійний рятівник, якщо раптом якомусь відвідувачеві стало погано або ж виникли проблеми з телефоном тощо. Неприємна ситуація може спіткати кожного і саме острівець безпеки може вам допомогти в цьому. 

Як працюють острівці безпеки у львівських парках? 

Острівець безпеки починає працювати тоді, коли до нього наближається людина. Як тільки людина наблизиться до острівця – вона налагодить контакт з правоохоронцями і її одразу ж почують. 

Острівці безпеки у львівських парках обладнані двома камерами. Через одну камеру видно людину, яка потребує допомоги. Інша камера встановлена вгорі і обертається на 360 градусів – так, щоб було видно ситуацію довкола.  

Зазначимо, що Львів – не єдине українське місто, де працюють такі острівці безпеки. Такі ж острівці встановлені поки що в Одесі, інші українські міста поки що не мають практики використання острівців безпеки.  

Наразі у Львові встановили чотири такі острівці безпеки – два в парку “Високий замок” та ще по одному – в парку культури та відпочинку і в парку імені Франка.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.