Субота, 27 Липня, 2024

У Львові облаштують дитячу Steam-лабораторію

У Львові на вул. Науковій у приміщенні колишнього наркодиспансеру відкриють відкриють облаштують дитячу STEAM-лабораторію.

Як пише “lviv-future“, з системи Prozorro стало відомо, що науково-мистецький простір створить підприємець Мар’ян Боляк. 7 грудня ЛКП “Львівський кіноцентр” уклало з ним договір.

Реалізація такого проекту коштуватиме 1,98 млн. грн. За ці кошти підприємець має зробити утеплення будівлі, реконструювати її зсередини, провести заміну всіх комунікацій, облаштувати сходи та пандуси. Крім цього повинна бути облаштована система відеонагляду та комп’ютерна мережа.

У цій лабораторії діти зможуть самостійно проводити досліди та конструювати роботів.

За словами директорки департаменту розвитку, в.о. начальника управління культури Наталії Бунди, STEAM-лабораторія (ну або Steam Space ) буде центром, у якому поєднають математику, інженерію, мистецтво та культуру.

Це буде коворкінговий простір для дітей, де вони зможуть на практиці застосувати свої знання, отримані у школах. Тут вони зможуть з користю проводити час», – сказала вона.

Також вона зазначила , що це простір, в якому діти власноруч зможуть зробити якийсь дослід. Відкриття такої лабораторії дасть можливість втілювати навики, які діти отримують у школі, бібліотеці чи дитячому садочку. Та головне, що це буде громадський, відкритий простір.

А тепер давайте заглибимось у поняття STEAM. Розшифровується ця абревіатура як science – наука, technology – технології, engeeniring – інженерія,  arts – мистецтво та math – математика.

У випадкум успіху проекту такі заклади відкриватимуть і в інших районах Львова.

Додамо, що на Сихові у 2019 році планують відкрити науково-технічну лабораторію Market Space, де будуть проводити заняття з робототехніки, радіоелектроніки та друку на 3D-принтері.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.