П’ятниця, 29 Березня, 2024

В наступному році Винники, що біля Львова, будуть освітлювати сонячною електроенергією

Згідно з даними, опублікованими на сайті “ZIK“, незабаром в Винниках, що біля Львова, введуть сонячну електроенергію для забезпечення освітлення вулиць міста. Цю інформацію підтверджує прес-служба Винниківської міської ради, повідомляє львів’янам сайт “Львів Майбутнього“. 

Планується, що в наступному році в Винниках повинна запрацювати комунальна сонячна електростанція. Електричною енергією ця станція буде забезпечувати освітлення по всій території міста. Рішення про виділення окремої ділянки для будівництва станції прийняла міська рада на пленарному засіданні 6 грудня. 

Територія, виділена для електростанції, становить 4 гектари. Потужність сонячної електричної станції буде становити 2 МВт. Отриману електроенергію також будуть продавати у “Львівобленерго”, кажуть тут. 

Загальна вартість будівництва станції становить 2 мільйони євро. Планується, що усі роботи, пов’язані із встановленням станції, оплатить Міністерство екології та природніх ресурсів України. Кошти для будівництва виділено державі за умовами Кіотського протоколу. В свою чергу, міська рада Винник поклала на себе зобов’язання щодо фінансування проекту будівництва станції та виділення земельної ділянки. 

Власне, міський голова Винник зазначив, що місто стало переможцем конкурсу на створення комунальної сонячної електростанції. Всього від України було таких два проекти, з-поміж яких у Винниках сонячну електростанцію буде фінансувати Іспанія. Єдиною умовою є те, щоб майбутній проект передбачав встановлення сонячних фотопанелей виробництва саме цієї держави. 

Будівництво сонячної електричної станції у Винниках буде приносити місту щорічно електроенергію, яку тут зможуть продавати у “Львівобленерго”. Додамо, що цього року у бюджеті розвитку Львова на розвиток інфраструктури Винників передбачено 61,6 млн. грн.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.