Четвер, 18 Квітня, 2024

У Львові ліквідують незаконну багатоповерхівку

У середу, 18 грудня Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про знесення багатоповерхівки на Личаківській, 259. 

Як пише “Lviv-future” з посиланням на Tvoemisto.tv, це остаточне рішення, шо набирає законну силу і підлягає до виконання, розповів керівник юридичного відділу Інспекції ДАБК у Львові Святослав Кіндратів.

За його словами, у 2016 році Інспекція ДАБК спочатку подала позов у Личаківський районний суд Львова. У 2017 році суд постановив знести будівлю — задовольнив цей позов повністю. Але тоді забудовник оскаржив це рішення в обласному апеляційному суді, потім справою займався Верховний суд, потім Восьмий апеляційний суд, який і ухвалив остаточне рішення. Воно може бути оскаржене в касаційній інстанції, але це рішення вже набирає законну силу і готове до виконання.

Далі суд підготує виконавчий лист, який інспекція ДАБК передасть у виконавчу службу, яка і займатиметься виконанням рішення.

За словами юриста, переговорів з забудовником не може бути, тому, що будівництво є самочинним, відсутні містобудівні умови та обмеження, відстутня проектна документація, натомість є порушення Генплану Львова.

Щодо термінів виконання рішення він чіткої відповіді дати не може.

Святослав Кіндратів розповів, що як тільки буде зроблений виконавчий лист, його тут же відправлять у виконавчу службу, а далі вже будуть її дії. Вони звернуться до будівельної компанії, яка зможе виконати ці роботи та матиме ліцензію на відповідні роботи.

Щоб процес розпочався, місто має подбати про забезпечення авансовим платежем виконавчої служби, а коли вона складе кошторис на проведення робіт, оплатити його.

Як повідомляють в Інспекції ДАБК, кошти на ці роботи виконавча служба повинна стягнути з забудовника-боржника.

Ним є компанія “Лідер-Моноліту”

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.