Субота, 20 Квітня, 2024

Село, що біля Львова, виявило бажання приєднатись до міста

Село Конопниця, що поруч Львова, виявило бажання у рамках децентралізації приєднатись до Львівської ОТГ. Таке рішення підтримав виконавчий комітет сільської ради Конопниці і відповідну заяву вже надіслали на ім’я заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача. Інформацію оприлюднила пресслужба Львівської міської ради.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, село Конопниця розміщене за 7 км від Львова (5 хв їзди) та зараз належить до Пустомитівського району. Представники Конопницької сільської ради виявили бажання приєднатись до обласного центру, бо переконані, що така можливість дасть їм змогу успішно розвиватись в економічному та інших планах. Мешканці села вважають, що приєднання до Львова відкриє перед ними багато можливостей, зокрема ефективно вирішувати різноманітні проблеми (освітні, культурні, соціальні та ін.) та надавати мешканцям якісні послуги. Про це зазначили представники Конопниці в офіційній заяві до ЛМР. 

Також у заяві представники виконавчого комітету сільської ради Конопниці навели кілька причин, чому вирішили об’єднатись з Львовом: близьке географічне розташування, через що більшість населення села кожного дня їздить до Львова – дорослі на роботу, а діти до школи. Також додали, що чимало мешканців Конопниці ведуть підприємницьку діяльність у місті, а також сплачують податки у міський бюджет, тому й мають право бути частинкою цієї львівської громади.

На таке звернення громади Конопниці вже відреагував пан Любомир Зубач. Він повідомив, що радий такому рішенню села Конопниці і додає, що двері його кабінету завжди відчинені для діалогу. Також львівський чиновник запрошує до розмови й інших голів сіл, які мають будь-які запитання щодо створення Львівської агломерації. До слова, раніше про готовність приєднатися до Львівської ОТГ заявляли села Зашків, Завадів і Зарудці.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.