Четвер, 28 Березня, 2024

У Львові збудують надсучасний ІТ-парк за 160 млн доларів США: перший етап будівництва стартує

Вже цього року у Львові мають розпочати втілення одного сучасного інфраструктурного мегапроекту – ІТ-парку. Перша черга будівництва має стартувати вже восени 2019 року, а до 2021 року цей етап завершать (фото – візуалізація, ІТ-кластер). Про це повідомили у прес-службі Львівського ІТ-кластеру.

Локація мегапроекту у Львові та його особливості

Як інформує “lviv-future“, ІТ-парк мають збудувати на вул. Чмоли (поруч з вулицями Стрийська, Козельницька та Луганська). Його територія охоплюватиме 10 га. Він вміщатиме більше 10000 працівників ІТ-сфери та понад 4000 працівників суміжних галузей. За планом, після будівництва першої черги на території ІТ-парку вже буде шість будинків на 8 поверхів, один великий бізнес-центр на 18 поверхів та сучасний комплекс ІТ-лабораторій загальною площею понад 2000 кв. м. Крім того, до складу ІТ-парку увійдуть: готель (на 150 – 200 номерів), паркінги (підземний і наземний), спортзони, басейн, бібліотека. Особливістю цієї ІТ-локації буде те, що на її території збудують дитячий садочок, де дошкільну освіту матимуть змогу здобувати діти працівників ІТ-центру. Також проект будівництва передбачає облаштування тут власного кінотеатру, пише wikipedia.

Станом на сьогодні відомо, що приблизно 80% площі офісних приміщень уже зарезервуали відомі львівські та міжнародні ІТ-компанії. 

ІТ

Найближчим часом, на Lviv IT Jazz, резиденти цього ІТ-парку (SoftServe, Intellias, N-iX, Perfectial, GlobalLogic) мають обговорити окремі деталі проекту та головні питання першої черги будівництва. Крім того, у часі IT Jazz повинні підписати відповідні договори з девелопером, інвестором та забудовником ІТ-парку.

Історія проекту “ІТ-парк у Львові”

Вперше про мегапроект будівництва ІТ-парку у Львові заговорили ще у 2015 році. Його ініціатором виступив Львівський ІТ-кластер. Згодом ця компанія разом з партнерами розробили детальний план втілення проекту у життя. Інвесторами ІТ-парку виступили дві відомі українські компанії – Galereja Centrе і Horizon Capital, а також канадська фірма Brookfield. Усі будівельні плани розробляв та погоджував головний архітектор львівського ІТ-парку Марек Трижибовіч. До слова, він є співзасновником відомої світової архітектурної фірми Bose.

іт кластер

Нагадаємо, минулоріч на місці майбутнього ІТ-центру було закладено капсулу, як символ того, що за кілька років тут постане потужний ІТ-осередок країни. Автори ІТ-парку та влада міста вже назвали цей проект наймасштабнішим у новітній історії міста Лева. За позицією проектантів, головна мета будівництва ІТ-парку у Львові – піднести ІТ-індустрію України на якісно новий, світовий рівень; зробити Львів потужним конкурентом ІТ-технологій у Європі; об’єднати ІТ-компанії, університети, місцеву владу для швидкої реалізації найрізноманітніших проектів. 

Зазначимо, проект ІТ-парку у Львові справді є дороговартісним, адже будівництво тільки першої черги обійдеться у понад 150 млн грн. Кошторис майбутніх етапів проекту детально поки невідомий, однак за приблизними підрахунками загалом на втілення проекту піде більше 160 млн доларів США. Передбачається, що цей ІТ-парк стане центром ІТ-технологій у Львові та першим подібним парком в Україні.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.