Субота, 20 Квітня, 2024

Львів'яни хочуть ввести паперові абонементи на проїзд у маршрутках

8 лютого на сайті Єдиної системи місцевих петицій було зареєстровано нову петицію від львів’ян, в якій йдеться про введення паперових абонементів на проїзд у міських маршрутках, пише сайт “Львів Майбутнього” з посиланням на сайт “Львівського порталу“. Автор петиції – львів’янин Роман Пасічний, який переконаний в тому, що таке нововведення дозволить львів’янам користуватися без обмежень громадським транспортом міста. Роман Пасічний вказує, що це дасть змогу робити безкоштовні пересадки з одного транспорту на інший. Відтак буде набагато зручніше та економніше користуватися громадським транспортом. 

Поки що петиція збирає необхідні підписи. Варто зазначити, що Львівська міська рада розгляне петицію лише тоді, коли вдасться зібрати 500 підписів. Зараз лише 18 львів’ян підписали згадану петицію. До кінця збору необхідних підписів залишається 57 днів.

Чоловік пропонує в петиції наступну схему вирахування вартості місячного абонементу на проїзд у громадському транспорті міста: ((20 днів * 1,5 поїздки * на тариф разової поїздки в автобусах (7 грн.))+((10 днів * 2 поїздки * на тариф разової поїздку в електротранспорті). Тобто, за теперішніх тарифів на проїзд у місті місячний абонемент буде становити 310 гривень (повний абонемент) та 260 гривень (студентський абонемент). 

Львів’янин зазначає, що такі абонементи мають діяти в усьому електричному громадському транспорті, на комунальних автобусних маршрутах, а також на деяких маршрутах, які обслуговуються за тимчасовими договорами. Мова йде про маршрути №1а, 2а, 3а, 4а, 5а, 6а, 9, 10, 16, 19, 20, 28, 29, 32, 37, 40, 45, 47а, 49, 46, 52. 

Нагадуємо, що незабаром в деяких автобусах Львова мають з’явитися квитки з голограмою, а пенсіонери відтепер їздять безкоштовно у всьому громадському транспорті міста. Натомість сума на проїзд для інших становить 7 гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.