П’ятниця, 29 Березня, 2024

Новий експериментальний трамвайний маршрут запрацює з 5 березня

Як було відомо раніше, у Львові хочуть запустити новий трамвайний маршрут, пише сайт “Львів Майбутнього” з посиланням на сайт Львівської міської ради. Цими днями у ЛКП “Львівелектротранс” повідомили, що запустять експериментальний трамвайний маршрут, який має сполучати площу Двірцеву (Залізничний вокзал) та вулицю Вернадського. Повідомили, що маршрут запустять вже 5 березня. 

Уже відомо, що на цьому маршруті буде поки що курсувати 8 вагонів. Інтервал руху трамваїв – орієнтовно 11 хвилин. Загальна протяжність маршруту має складати більше 18 кілометрів, а час одного рейсу має становити 43 хвилини. Директор ЛКП “Львівелектротранс” зазначає, що трамвайне сполучення Сихівського району із Залізничним вокзалом – це питання, яке має суттєво оптимізувати пасажиропотік саме в південно-центральній частині міста. Це також має вплинути і на підвищення якості та комфорту перевезення пасажирів.  

Нагадуємо, що прямий рейс маршруту буде пролягати з площі Двірцевої через вул. Чернівецька — вул. Городоцька — пл. Кропивницького — вул. Бандери — вул. Русових — вул. Київська — вул. Котляревського — вул. Нечуя-Левицького — вул. Вітовського — пл. Франка — вул. Франка — вул. Свєнціцького — вул. Стуса — пр. Червоної Калини. 

Зворотній рейс трамвайного маршруту має такий вигляд: пр. Червоної Калини — вул. Стуса — вул. Свєнціцького — вул. Франка — пл. Франка — вул. Вітовського — вул. Нечуя-Левицького — вул. Котляревського — вул. Київська — вул. Русових — вул. Бандери — пл. Кропивницького — вул. Городоцька — вул. Чернівецька — пл. Двірцева. 

Попередньо було відомо, що тимчасово на цій лінії має курсувати трамвай №4, який скасували на час реконструкції вулиці Замарстинівської. Додамо також, що в літній період у Львові мають відкоригувати шість трамвайних маршрутів. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.