Субота, 20 Квітня, 2024

У Львові з'явилась мапа велоінфраструктури міста

Вже цими днями на геопорталі Львова запрацювала онлайн-мапа з актуальною інформацією про велоінфраструктуру міста. Зокрема, на карті відображено існуючі та проектовані велодоріжки та велосмуги, пункти прокату велосипедів, в тому числі станції Nextbike, велопарковки та веломайстерні. Про це пише прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, відтепер львівські велосипедисти зможуть ознайомитись з особливостями велоінфраструктури міста на одній карті, що дуже зручно та значно спрощує пересування містом – чи то у локальному масштабі, чи це стосується більш масштабної велоподорожі, яка охоплює увесь Львів або є частиною міжрегіонального (обласного) маршруту.

Отож, на мапу нанесено наявні та проектовані велодоріжки і велосмуги, пункти прокату велосипедів (червона позначка), велопарковки (блакитна позначка) та веломайстерні (жовта позначка). Аби переглянути інформацію про позначку та точну адресу, на позначку необхідно клікнути двічі. Наявні велодоріжки та велосмуги відображені на карті синім кольором. Їх загальна протяжність становить приблизно 100 км. Заплановані для реалізації та попередньо погодженні велодоріжки позначенні жовтим кольором. Зеленим позначено пріоритетні велодоріжки, для будівництва яких необхідно розробити проект. Відтак, за допомогою меню інформаційних шарів карти зліва, кожен елемент велоінфраструктури можна аналізувати окремо або, ввімкнувши всі шари одночасно, отримати комплексне відображення велоінфраструктури міста.

Додамо, що на сьогодні у Львові нараховують 23 станції муніципального велопрокату NextBike, 7 інших пунктів прокату, 352 велопарковки та 35 майстерень. До слова, у ці дні у Львові триває будівництво велодоріжки на вулиці Княгині Ольги, а також цього року розпочнуть будувати велодоріжки на проспекті Чорновола, частково на Варшавській та Замарстинівській. У проектах реконструкції вулиць велосмуги передбачені на вулицях Богдана Хмельницького, Бандери та Шевченка.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.