П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Пересідаємо на екотранспорт: у Львові цього року планують спорудити 4 нових велодоріжки

Велоінфраструктура Львова за останні роки значно розвинулася. Можливо, слідом за Амстердамом, де цей вид транспорту давно вже став невід’ємною частиною життя кожного громадянина, саме Львову судилося стати майбутньою велостолицею світу. 

Велосипед – не лише екологічно чистий вид транспорту, завдяки йому ви зможете значно зекономити час на дорогу. Замість того, щоб стояти в кілометрових заторах в годину-пік, сідаєте на велосипед: так можна і свіжим повітрям подихати, і спортом позайматись. Словом, одні плюси. Звісно, цей вид транспорту ідеально підходить для весняно-літньо-осіннього періоду, однак досвідчені велосипедисти змінюють звичну гуму на шиповану і не припиняють їздити і під час лютих морозів та ожеледиці. 

Отож, цьогоріч у Львові заплановано спорудження чотирьох велосипедних доріжок, – про це повідомляє видання lviv-future.com.ua з посиланням на прес-службу Львівської міської ради. 

Зокрема, минулого року вже розпочали ремонтні роботи з облаштування велодоріжки  довжиною приблизно у 1,5 км в обидві сторони вздовж вул. Княгині Ольги – Академіка Сахарова. Цього року планують завершити будівництво, на це з міського бюджету виділили 6 млн гривень. 5 млн гривень також виділено на будівництво нової доріжки для велосипедистів на проспекті Чорновола: від вул. Липинського до вул. Варшавської, від вул. Замарстинівської до вул. Мазепи. За словами директора ЛКП “Інститут просторового розвитку” Олега Шмідта, проект вул. Чорновола дороговартісний і виділених коштів буде недостатньо, однак можливе дофінансування. 

На вул. Любінській і вул. Сихівській також тривають ремонти. Замовником робіт на цих ділянках є районні адміністрації – Залізничного і Сихівського району відповідно. Варто зазначити, що роботи з облаштування велодоріжки на вул. Любінській уже на фінішній прямій.

Загалом у Львові прокладено вже понад 100 км велосипедних доріжок, у планах до 2020 року – 268 км.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.