Субота, 20 Квітня, 2024

У Львові з'явиться ще один "сухий" пішохідний фонтан: де саме?

Зараз у міжмережжі львів’яни активно обговорюють інноваційні проекти, що у найближчому майбутньому мають реалізовувати у місті. Зокрема, одним з найбільших проектів на часі є створення перед Львівською оперою інноваційного сухого фонтана. Однак, як виявилось, він стане не єдиним цьогорічним втіленням інновацій у місті.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, на місці усім знаного фонтана “Кульбаба”, що на площі Галицькій у Львові, облаштують сухий пішохідний фонтан (фото – умовне). Станом на сьогодні вже розпочали підготовчі роботи, зокрема, фонтан обгородили. Загалом реалізація цього проекту триватиме близько 5-ти місяців. Про це розповів заступник голови Галицької районної адміністрації Роман Гавчак, пише Tvoemisto.tv.

За словами пана Романа, сухий фонтан на площі Галицькій облаштують за аналогією до того, що вже є на площі Митній. Нагадаємо, цей львівський фонтан “Кульбаба” планували реконструювати ще у 2018 році, але так і не розпочали. Тоді його вартість мала становити 1,5 млн грн. У цьому ж році реконструкція “Кульбаби” обійдеться Львову у 3,5 млн грн, бо тільки нещодавно Галицька райадміністрація провела тендер.

До слова, практично одночасно з вищезазначеним проектом у Львові будуть втілювати і другий – встановлення перед Львівським театром опери та балету ім. Соломії Крушельницької “сухого фонтана” за сучасним проектом.  Приблизну вартість робіт оцінюють у 1 000 000 євро. Реалізацією задуму займатиметься азербайджанський благодійний фонд “Сокар-Благо”. На сьогодні відомо, що окрім фонтана на площі перед Львівською оперою мають замінити мощення та додати озеленення. За проектом, фонтан матиме підсвітку, реагуватиме на вітер та на музичні твори, які виконуватимуть в опері. На демонтаж старого фонтана у Львівській міській раді вже виділили 300 000 грн.

Нагадаємо, у 2018 році у Галицькому районі відновили роботу двох фонтанів: “Криниця з левами” та “Водолій”, які не працювали у місті 70 і 20 років відповідно.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.