Неділя, 28 Квітня, 2024

Спеціально для студентів Львова запустять "експрес" автобуси: дата, графік та схема руху

З початком вересня, себто нового навчального року, у кожному місті стають надзвичайно актуальними питання комфортного перевезення пасажирів громадським транспортом, оскільки до працюючої частини населення долучаються ще й студенти та учні. Тому, часто, щоденний доїзд з пункту А до пункту Б стає просто нестерпним. У рамках цього питання у ЛМР розпочали обговорення. І вже сьогодні, 6 вересня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради депутати обговорили питання введення у транспортну систему міста “експрес” автобусів, які будуть призначені виключно для студентів. Це, вважають посадовці, частково розвантажить окремі маршрути міста. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як інформує “lviv-future“, вже з 16 вересня у Львові будуть курсувати два великі низькопідлогові автобуси, які перевозитимуть лише студентів. Шатл-баси здійснюватимуть маршрут з вул. Медової Печери до центру міста, до пл. Галицької, і у зворотньому напрямку. Олег Партика, в.о. начальника управління транспорту ЛМР, розповів, що початкова точка руху цих автобусів – це вул. Медової Печери, далі шатл-бас матиме зупинку на вул. Пасічній, 51 (біля гуртожитків) і тоді їхатиме до центру міста. Кожного ранку відбуватимуться 3 виїзди від гуртожитків – о 07.40, 07.55 та о 09.05 год. Вартість проїзду у такому транспорті становитиме теж 7 грн. Курсуватимуть ці автобуси до 28 грудня 2019 року. Щодо детальної схеми руху цього студентського транспорту, то пан Партика зазначив, що наразі це затверджують у поліції міста, передають Ваші новини.

студенти

До слова, відповідне рішення у ЛМР розглянули як результат звернення до мерії Львова Студентського уряду Львівського національного університету імені Івана Франка від 02.09.2019 № 44 та профспілкового комітету студентів Львівського національного університету імені Івана Франка від 02.09.2019 № 183. Отож, на численні прохання студентської молоді міста Лева, а також, як вже зазначалось, офіційного запиту у Львівську міську рада, це питання було розглянуто та вирішено.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.