Четвер, 25 Квітня, 2024

В місті Лева з'явилося перших нових 10 тролейбусів

Львів дбає про облаштування громадського транспорту в місті – тут вже тривалий час активно працюють над впровадженням єдиного електронного квитка на проїзд у громадському транспорті, а також постійно дбають про його оновлення, пише “Львів Майбутнього”.  

Місто Лева зараз активно рухається у впровадженні екологічно чистих видів транспорту, які б не забруднювали повітря і не завдавали шкоди львів’янам. У прес-службі міської ради зазначають, що зараз головна ціль – максимально, наскільки це можливо, оновити дійсний громадський транспорт.  

Так, цими днями у Львові з’явилося 10 перших новеньких тролейбусів – це результат плідної праці українсько-німецького підприємства “Електротранс” і “Концерн-Електрон”. Зараз тут на замовлення міста виготовляють 50 новеньких тролейбусів – першу десятку з них у місті вже почали тестувати.  

Нові тролейбуси Львова повністю відповідають сучасним вимогам та стандартам 

Перша “десятка” являє собою повністю низькопідлоговий транспорт, в них обладнано кондиціонери, встановлені камери відеоспостереження та оновлену систему навігації, зарядні пристрої для смартфонів тощо. Ще у них удосконалено салон та інші системи роботи тролейбуса, як цього вимагали при замовленні у Львові. 

В ЛКП “Львівелектротранс” зазначають, що нова партія тролейбусів має замінити дійсний склад тролейбусів. Мають збільшити кількість тролейбусів на маршрутах – наприклад, їх кількість зросте на 31, 33, 29 маршрутах. Саме ці маршрути сьогодні вважають одними з найбільш популярних у Львові і саме вони потребують більшої кількості транспорту.  

Якщо порівняти місто Лева з іншими містами України, то саме наше місто поки що здобуває першість у галузі закупівлі нового громадського транспорту. Наприклад, минулого року місто Лева здійснило закупівлю на 150 нових одиниць транспорту – і це при тому, що загалом по українських містах таких одиниць закупили 269 одиниць нового транспорту.  

Головна ціль, яка зараз стоїть перед містом, – це встигнути до 2020 року на 70% оновити громадський транспорт у Львові. Зазначимо, що такі інвестиції у транспорт зараз є дуже необхідними, навіть з огляду на те, що Львів готується до впровадження електронного квитка. Адже така інновація передбачає велику кількість дотичних змін і стан транспорту також є вагомим чинником у цьому питанні.  

Зазначимо, що перша “десятка” вже пройшла всі необхідні перевірки.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.