П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Львівщині розпочали будівництво найдовшого моста у Західній Україні: де саме він буде?

На Львівщині стартувало будівництво великого мосту через річку Стрий. За деякий час він стане частиною траси Східниця-Верхнє Синьовидне, що у Сколівському районі Львівської області (фото – умовне). Таку інформацію оприлюднила прес-служба Львівської ОДА.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, міст будують у селі Крушельниця, що у курортному карпатському регіоні, тому його реалізація має збільшити потік туристів у цей край. Відомо, що на здійснення цього плану з держбюджету буде виділено 65 млн грн. До кінця цього року проведуть лише деякі підготовчі роботи, на які піде 11,6 млн грн. Роман Кокотайло, керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА, розповів, що за планом цей міст має стати найдовшим у Західній Україні. Його загальна протяжність становитиме 852 метри, а сама довжина мосту буде 165,8 метрів, передає видання zaxid.net.

Нагадаємо, міст у цьому місці зруйнувався ще у 2008 році. Тоді влада не знайшла грошей ні на його відновленя, ні на будівництво нового. Відтак, аби не відрізати мешканців довколишніх сіл від необхідного дорожнього сполучення, було прийнято рішення встановити тимчасову переправу, що зробили зі збірних металевих конструкцій. Цей міст хоч і став можливим для переїзду через річку Стрий, однак не має права на довгострокове функціонування. Відтак, цьогоріч стали будувати міст, який відповідатиме найвищим стандартам. За спорудження цієї переправи у Карпатах взялось ТОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл”. Роботи буде здійснено за кошти Державного дорожнього фонду. Адміністрація будівельної компанії зазначає, що у 2019 році вони виконають земельні та берегоукріплюючі роботи, на які вже виділено кошт. А сам міст спорудять вже у 2020 році при умові повноцінного та вчасного фінансування з боку держави.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.