П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Колишній головний архітектор Львова розповів, що ж насправді буде замість Приміського вокзалу

Не так давно з’явилась інформація про те, що у найближчому майбутньому Львівський приміський вокзал мають закрити, а на його місці збудувати великий житловий масив, офіси, торговий центр та паркінг. Про це заявила на конференції, що відбулась наприкінці минулого місяця у Києві, адміністрація “Укрзалізниці”. Про це ж говорили і посадовці Львова – Андрій Садовий та його заступниця Ірина Маруняк, передає видання “zaxid.net“.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, до коментарів у рамках цієї ж теми долучився колишній головний архітектор Львова, а нині заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань євроінтеграції Юліан Чаплінський. Чоловік заявив, що справді така масштабна зміна у Львові цілком ймовірна. Він розповів, що “Укрзалізниця” справді має план реалізувати певні зміни на цій території, однак жодних підтверджених рішень наразі немає, як і відсутні будь-які погодження з адміністрацією Львова. Про це пан Чаплінський повідомив у своєму постійному відеоблозі на YouTube.

Також Юліан Чаплінський зазначив, що теперішній приміський вокзал, а саме – місце зупинки приміських потягів, планують перенести ближче до Головного вокзалу. А на ділянці площею 8 га, що між двома львівськими вокзалами, планують втілити масштабне будівництво. Чаплінський зазначає, що йому й самому не до вподоби те, як зараз виглядає ця територія: тут численні мафи та склади, а в розвиненому європейському місті так не повинно бути, бо земля тут дорога і має бути використана раціонально. Тому він теж виступає за реконструкцію цієї території біля львівських вокзалів, але тільки за умови попереднього погодження проєкту з адміністрацією та мешканцями Львова. Також у рамках цієї теми Юліан Чаплінський додав, що частину вокзалу хочуть взяти у концесію, але як буде насправді поки достовірно невідомо.

Нагадаємо, раніше львівська посадовиця Ірина Маруняк зазначила, що жодних рішень, тим паче такого масштабу, у Львові не буде прийнято без попередніх громадських слухань.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.