Субота, 20 Квітня, 2024

Львів'яни вимагають облаштувати велопаркінги в місті: де і скільки?

Велосипедний транспорт дедалі більше набуває популярності серед містян, пише Львів Майбутнього. З кожним роком можна побачити дедалі більше львів’ян, які пересуваються рідним містом саме на велосипедах. Тому, закономірно, що виникає потреба не тільки розширити велосипедну інфраструктуру у Львові, а й облаштувати відповідні паркувальні місця.

Петиція про облаштування велосипедних паркінгів

Так, цими днями на сайті Єдиних електронних петицій з’явилося нове звернення від львів’янина Качмара Назара, який пропонує владі створити такі паркувальні місця в різних куточках нашого міста.

Львів’янин вказує на те, що саме велосипедний транспорт сьогодні для львів’ян є найзручнішим і найбільш швидким способом потрапити з одного місця в інше. З огляду на те, що в окремих районах міста частенько виникають затори в «гарячу» пору, коли всі їдуть на роботу чи на навчання, саме велосипеди дозволяють оминути проблемні місця і потрапити вчасно на місце роботи.

Не можна оминути увагою також і той факт, що в нашому місті дуже популярними стали служби доставки, які працюють на велосипедному транспорті.

В чому проблема?

Проблемою, власне, є відсутність у Львові паркувальних місць для велосипедного транспорту. Біля дуже багатьох закладів міста велосипед нема де залишити і львів’яни змушені залишати свої велосипеди будь-де, куди їх тільки можна прикріпити. Дуже часто для цього львів’яни змушені користуватися перилами, зеленими насадженнями, а інколи містяни кріплять велосипеди навіть до дорожніх знаків.

Де львів’янин пропонує облаштувати велосипедні парковки?

2

Львів’яни в електронному зверненні до влади навіть вказує на конкретні місця, де потрібно обов’язково встановити велосипедні паркувальні місця. Це, зокрема, такі адреси:

  • Навчальні заклади міста (йдеться про школи, садочки, коледжі та вищі навчальні заклади);
  • Міські поліклініки та лікарні;
  • Магазини, супермаркети та ринки Львова;
  • Житлові будинки (хоча б по одному паркувальному місцю для велосипеда біля кожного житлового будинку в місті).

Таким чином, на думку львів’янина, можна буде вирішити частково екологічну проблему в місті, адже наявність паркувальних місць дозволить львів’янам витягнути свої велосипеди і спокійно поїхати у справах будь-куди, знаючи про те, що свого двоколісного товариша буде де залишити в цілості та безпеці. Адже, на жаль, відомі численні випадки, коли велосипеди викрадають або ж нищать зловмисники.

Та львів’янин також просить львів’ян, які пересуваються на велосипедному транспорті, дотримуватися обов’язково правил дорожнього руху і дбати про безпеку на дорогах міста.

Петиція почала збирати підписи 3 лютого і до кінця збору підписів залишається ще 56 днів.

Станом на сьогодні, 7 лютого, петиція зібрала 17 підписів з 500 необхідних.

Підписати електронну петицію про облаштування велосипедних паркувальних місць можна за посиланням: https://e-dem.in.ua/lviv/Petition/View/1508.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.