П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Публічна дискусія: у Львові поговорять про майбутнє у сучасному мистецтві

8 грудня у Львові відбудеться публічна дискусія “Візії майбутнього у сучасному мистецтві”. Подію ініціює Фонд Бориса Нємцова за свободу за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та у співпраці з Освітнім центром з прав людини у Львові.

Як повідомляє “lviv-future“, мистецька зустріч відбудеться у ресторані “Ратуша”, що на пл. Ринок, 1 (початок о 18.30 год.). На цікавій та, певною мірою, філософській зустрічі учасники будуть намагатись відповісти на запитання: Яким є майбутнє з точки зору сучасних митців та мисткинь? Чи з розвитком сучасних технологій ми не ризикуємо втратити автора як такого? Яким чином мистецькі інституції можуть/мусять формувати майбутнє тих спільнот, для яких працюють? Чи варто наголошувати на відповідальності, яку несуть люди мистецтва? І якими є візії майбутнього у контексті українського мистецтва?

На ці та інші численні запитання шукатимуть відповіді провідні фахівці у сфері мистецтва, літератури, історії, культури, соціології та ін. Зокрема, у публічній дискусії візьмуть участь: літературознавиця Ірина Старовойт (Український Католицький Університет, Львів), культоролог Богдан Шумилович (Європейський університет, Флоренція), культурна менеджерка Божена Закалюжна (Harald Binder Cultural Enterprises, Jam Factory Art Center, Львів) і художник та куратор Андрій Лінік (Львів). Модераторем дискусії виступить Володимир Бєглов (Освітній центр з прав людини у Львові).

Долучитися до цікавої публічної дискусії можуть усі охочі. Організатори та учасники дійства будуть раді бачити свідомих, активних людей та чути цікаві думки. Вхід на зустріч вільний.

Зазначимо, що в Україні заплановано грандіозний проект – створити Державний Музей сучасного мистецтв. Проектанти та організатори говорять, що музей має розпочати свою діяльність до 2021 року. За задумом, музей сучасного мистецтва функціонуватиме як структурний підрозділ НХМУ з власною програмою, функціями і завданнями. Тим часом, до 2021 року, при НХМУ функціонуватиме Робоча дослідницька група. Вона працюватиме над формуванням візії та розробкою законодавчих і фінансових механізмів, які забезпечать стале функціонування майбутнього Музею. У даний час робоча група працює над створенням відкритої онлайн-платформи з віртуальною колекцією на основі творів з колекції сучасного мистецтва НХМУ, приватних колекцій, архівів художників та їхніх сімей.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.