Субота, 20 Квітня, 2024

У Львові показали проект реконструкції площі перед залізничним вокзалом

У Львові починають реконструювати Двірцеву площу перед залізничним вокзалом. Проект реконструкції розробив Інститут просторового розвитку.

Проект передбачає створення окремих проїзних частин для громадського та приватного автотранспорту.

Вокзал – це лице міста. Львів, це місто, в яке навідується багато туристів, з усіх куточків України та інших держав. Значний відсоток серед них подорожує саме залізницею. Площа перед залізничним вокзалом, це перше, що бачить людина, яка долаючи вокзальний натовп виходить у місто. Наразі це щільно запаркований простір автомобілями служб таксі, приватним транспортом та автобусами, які прибули до автостанції, що знаходиться поруч. Для руху транспорту водії залишають лише одну вузьку смугу навколо скверу. Трамвайні зупинки розташовані досить далеко від головного входу.

Як інформує lviv-future”, проект, розроблений Інститутом просторового розвитку, передбачає створення для громадського транспорту та приватного транспорту окремих проїзних частин, тобто вони взагалі не повинні перетинатись. Вулицю Чернівецьку, яка з’єднує магістральну вулицю Городоцьку з Двірцевою площею , розділить на дві частини простора пішохідна алея.

У правій частині площі облаштують автостанцію та місце для очікування автобусів. Трамвайну зупинку розташують ближче до входу у вокзал.

У лівій частині облаштують зону для приватного транспорту. Проектом передбачено кількадесят площадок для швидкої висадки пасажирів. Також будуть паркінги з загальною кількістю 400 паркомісць та підземний паркінг, який побудують під сквером. Перед входом до вокзалу проектом передбачений великий пішохідний простір. Фонтан, який є зараз, демонтують, проте збудують новий, з більш сучасним дизайном.

Реконструкцію розпочнуть у 2019 році, та триватиме вона два роки, до кінця 2020-го.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.