П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Львові зведуть масштабний навчальний ІТ-комплекс

Нещодавно стало відомо, що в нашому місті планується будівництво масштабного навчального ІТ-комплексу. Як розповідає львів’янам сайт “Львів Майбутнього“, загальна площа майбутнього закладу буде становити десять тисяч метрів квадратних, а сама будівля навчального ІТ-комплексу буде складатися із десяти поверхів. Тут будуть навчатися студенти першого в Україні університету ІТ-технологій – IT Step University та освітнього центру IT Step Academy. Крім того, ІТ-комплекс буде відкрито не лише для студентів, а й для учнів, адже тут мають намір побудувати профільну середню школу.

Одна з місій ІТ-комплексу полягає у розвитку потенціалу у дітей, виявленні їхніх талантів та допомозі у втіленні інноваційних проектів ще зі шкільної парти. Підготовка ІТ-спеціалістів з раннього віку зможе дати відповідь на запит ІТ-ринку та забезпечити компанії професіоналами, які виведуть українську галузь ІТ на суттєво інший рівень, впевнені у IT Step Academy.

Тут також зазначили про те, що розвиток ІТ є дуже актуальним саме для нашого міста, адже тут дуже стрімко розвивається ця галузь. Відповідно, зростає кількість компаній, які потребують у своєму штаті кваліфікованих працівників з належною вищою освітою. 

За проектом у класах та навчальних лабораторіях зможуть навчатись близько 1000 студентів та учнів. Майбутній ІТ-комплекс буде містити навчальні класи та аудиторії, інноваційні лабораторії, конференц-зали, студентські коворкінги та інше. Окрім цього, навчальний ІТ-комплекс стане місцем зустрічей активної ІТ-спільноти міста та України, тут планують проводити конференції, форуми, хакатони.
ІТ-комплекс планують побудувати на базі існуючих IT STEP Academy та IT STEP University. Його хочуть розташувати на вулиці Малиновій. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.