П’ятниця, 26 Квітня, 2024

7 грн – мало: львівські перевізники заговорили про підвищення вартості проїзду

У часі карантину громадський транспорт Львова працює в режимі спецперевезень. Через обмеження щодо кількості пасажирів ця робота наразі є дуже збитковою, зазначив Ігор Самардак, керівник “АТП-14630”, тому місту варто готуватись до того, що ймовірно до кінця року буде підвищено тариф за проїзд, пише “Тvoemisto.tv“.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, у часі епідемії громадський транспорт курсує з певними обмеженнями щодо кількості пасажирів. Відтак, навіть не усі сидячі місця є зайнятими, бо це заборонено. Але при цьому, наголошує пан Самардак, паливо витрачається у тій же кількості, що і при заповненому автобусі. Так само і водіям потрібно платити зарплату. До того ж, зазначив керівник “АТП-14630”, зараз, у часі епідемії, водії перебувають також у зоні ризику, не менше, ніж лікарі чи, наприклад, касири, тому їм потрібно гідно платити, а нема звідки. Саме тому, зважаючи на усі ці фактори, цілком можливо, що у найближчому майбутньому вартість проїзду у громадському транспорті Львова буде більшою, аніж 7 грн. 

Оскільки, як свідчить світова практика, ця пандемія у нас надовго, то усе буде працювати за конкретними правилами та з певними обмеженнями. Передбачається, що у маршрутках тривалий час кількість пасажирів буде обмеженою, а отже це не приноситиме доходу. Саме через це йде мова про збільшення оплати за проїзд, але наразі невідомо, коли саме це відбудеться.

До слова, львівські перевізники (ТзОВ “Міра і К”, “Фіакр-Львів” та АТП-14630) цими днями написали колективне звернення до міської влади, де просять, щоб місто хоч би частково відшкодувало їм простій автобусів. Перевізники зазначають, що у час карантину їх доходи скоротились приблизно у 4 рази, а це навіть не покриває витрат на паливо. Що вирішать у ЛМР буде відомо згодом.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.