Четвер, 25 Квітня, 2024

Хто допоможе відкрити станцію поліції у Винниках?

На зустрічі з місцевою владою, громадськістю та правоохоронцями у Винниках представники консультативної місії ЄС презентували проект Police Commynity та склали програму Безпекового плану на рік. Одним із основних заходів, які передбачає цей план, є відкриття станції поліції у Винниках, повідомляє прес-служба Винниківської міської ради.

Як пише “Lviv-future“, у Винниках наразі проживає порядка 25 тис. мешканців, проте у штаті Личаківського відділку поліції Львова працює лише троє дільничих, які контролюють порядок у місті. Але, коли у Львові відбуваються якісь важливі події, то і цих поліцейських немає.

Тому, як вважає представник громадської організації “Інвалідів-учасників бойових дій та АТО”, Віталій Кобрин, у Винниках потрібно створити місцевий відділок поліції.

Активіст вважає, що Безпековий план це хороший експеримент, який буде втілювати громада, а якщо він принесе позитивний результат, то цей досвід зможуть перейняти громади інших міст.

Як стверджує міський голова Виників, Володимир Квурт в рамках Безпекового плану в місті облаштують системи відеонагляду, проводитимуть просвітницькі заходи зі школярами та молоддю міста, а також працюватимуть над організацією дозвілля для мешканців.

Безпека – це основа життя міста. Щоб забезпечити її громадянам, потрібно багато речей. Зараз робимо спробу зробити у Винниках окремий підрозділ поліції для того, щоб мати можливість ефективно реагувати на виклики, – розповів Володимир Квурт. 

Як зауважив представник Консультативно комісії ЄС, поліцейський експерт з Нідерландів Ед ван Тунен, у європейських країнах далеко не всі маленькі містечка мають свої відділки поліції. Він також додав, що поліцейські в такі містечка добираються з великих міст та добре комунікують з місцевими мешканцями через соціальні мережі.

Сам проект Police Commynity передбачає співпрацю “поліція – влада – громадськість”.

Володимир Квурт заявив, що приміщення, в якому облаштують відділок, вже знайшли. Тепер очікують результатів роботи у ГУ Нацполіції у Львівській області. Також він розповів, що у нас цей проект є новаторським і якщо його вдасться реалізувати, Винники стануть прикладом для реалізації Безпекового плану в інших населених пунктах.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.