Вівторок, 30 Квітня, 2024

Демонтаж фонтана перед Львівською оперою, на який виділено 300 000 грн, розпочнуть після експертизи

Як стало відомо раніше, наприкінці травня у Львові мають розпочати демонтаж головного фонтана міста, того, що перед Львівською оперою. Згідно проекту, тут має “постати” сучасний сухий фонтан. За попередніми підрахунками проект коштуватиме Львову 1 000 000 євро. Про це пише Tvoemisto.tv.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, облаштування сухого фонтана перед Оперним театром розпочнеться одразу після експертизи проекту. Про це під час апаратної наради доповів голова Галицької РА Андрій Зозуля. За його словами, договір про спільну діяльність вже підготовлено і винесено на розгляд комісій, а більшість комісій його вже розглянули. У ці дні відбувається коригування проекту. Пан Андрій зазначив, що представники компанії “Сокар” вже їдуть до Львова на нараду, буде визначено питання про корегування, а коли буде проект з експертизи – тоді можна буде повномасштабно приступати до роботи. За попередніми розрахунками демонтаж мають розпочати вже наприкінці травня, після 25 числа.

Станом на сьогодні у Львівській міській раді вже виділили 300 000 грн на демонтаж легендарного фонтана. Відповідне рішення 20 травня прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради. Досі невідомо, куди саме заберуть чашу старого фонтана і скільки часу триватимуть демонтажно-будівельні роботи у центрі міста.

Зазначимо, втіленням проекту “у життя” буде займатись азербайджанський благодійний фонд “Сокар-Благо”, який зареєстрований у Києві, а його уповноваженою особою є Азі Асланов. За проектом, окрім сучасного “сухого” фонтана, на площі перед Львівською оперою мають замінити мощення та додати озеленення. Новий фонтан матиме підсвітку, реагуватиме на вітер та на музичні твори, які виконуватимуть у Львівському театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Нагадаємо, вперше про новий фонтан на пр. Свободи заговорили ще у 2015 році. На цей час ще тривають певні обговорення та коригування остаточного плану робіт та особливостей цього проекту.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.