Четвер, 25 Квітня, 2024

У Львові з'явиться сучасна клініка з підземним паркінгом

Наприкінці минулого тижня депутати Львівської міської ради погодили містобудівні умови проекту нового сучасного медичного центру, який буде облаштовано на місці колишнього Львівського заводу телеграфної апаратури на вулиці Смаль-Стоцького, 13 (фото – візуалізація з сайту ЛМР). Про це у мерії Львова говорили у п’ятницю, 10 травня, пише прес-служба Львівської міської ради, зазначає Tvoemisto.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, будівлі колишнього Львівського заводу телеграфної апаратури на вулиці Смаль-Стоцького реконструюють під нові корпуси для медичного центру Святої Параскеви. Відповідні містобудівні умови та обмеження погодили під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради 10 травня. Облаштування на місці колишнього ЛЗТА медичного закладу передбачили у детальному плані території. За проектом, частину корпусу колишнього заводу добудують і як результат – тут з’явиться сучасна клініка з підземним паркінгом. Висота будівель максимально буде становити 27,9 м, а площа забудови – 77%. На сьогодні вже відомо, що у майбутньому медзакладі розмістять різні відділення, які працюватимуть в стаціонарному режимі. Зокрема, тут планують облаштувати надсучасне хірургічне відділення.

За даними проекту, у 2018 році цю земельну ділянку, де буде медзаклад, передали в оренду на 10 років Дмитру Волошку, Івану Волощуку та Світлані Смолій, які є замовниками будівництва. До слова, Дмитро Волошко є одним із співвласників “Медичного центру Святої Параскеви”, а також одним із засновників клініки “Сент Параскева медікал холдінг лімітед”, що зареєстрована на Кіпрі (дані системи Youcontrol).

Довідково:  будівлі колишнього заводу на Смаль-Стоцького наприкінці ХІХ століття збудував меценат Антоній Білінський як хоспіс. У 40-х роках ХХ століття на базі старих корпусів розташували завод телеграфної апаратури, який під час Другої світової перевезли з Саратова до Львова. У 1996 році завод приватизували, а його корпуси почали розпродавати. Після чого ці приміщення придбали власники клініки.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.