П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Чи хочуть львів'яни мати метро: на сайті петицій триває збір підписів

У 2018 році у ЗМІ активно обговорювали мегапроект, який нібито незабаром мають втілювати у Львові – будівництво у місті метрополітену. Однак з початком цього року розмови на цю тему припинились, а сам проект, так би мовити, “заморозили”. Та 14 травня в Єдиній системі місцевих петицій з’явилась петиція “Розморозити проект Львівського Метрополітену“, про це пише видання 032.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, вищезазначена петиція зареєстрована на ім’я Василя Лозового. Дата початку збору підписів – 14 травня, а це означає, що для її розгляду у мерії львів’яни мають зібрати 500 підписів приблизно по початку липня (50 днів на збір підписів). Станом на сьогодні її підписали 272 людини.

У тексті електронної петиції йдеться, що місто Львів перевантажене – тут надто багато громадського та приватного транспорту, а тому автор пропонує “розморозити проект” Львівського метрополітену для збереження архітектурного вигляду міста і для безпеки будівель, які занесені до спадщини Юнеско та негайно “пустити” в дію.

Пан Лозовий пропонує проект метрополітену, який буде побудований не ближче 1-го кілометра в радіусі від Львівської міської ради (пл. Ринок, Ратуша). На його думку, із сучасними технологіями це буде легше, ніж 25 років тому. Пан Василь просить почати будівництво до 2022 року. За пропозицією автора петиції, ключовими станціями мають бути: Парк імені Івана Франка, Цитадель, Погулянку, вулиці Коновальця, Княгині Ольги, Сихів.

Раніше зазначалось, що метро мають прокласти за технологією підземного трамваю мілкого закладання. Першу лінію планували прокласти з кінця Стрийської через Софіївку під Високим Замком та через район Промислової до кінця вулиці Миколайчука. Один з учасників проекту – український авіабудівний концерн, який розробив технологію легкого метро “Радан”: між вагоном і колією утворюватиметься магнітна подушка, яка під час руху буде піднімати вагони, зменшуючи навантаження на колію та вібрацію. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.