Середа, 24 Квітня, 2024

На сайті ЛОДА з'явилась петиція про відновлення у Львові Полтви: подробиці

Ще наприкінці минулого тижня на сайті електронних петицій Львівської обласної ради з’явилась петиція щодо відновлення у Львові річки Полтви (фото – візуалізація). Автором документа є Павло Кохан. Про це пише видання leopolis.news.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, автор петиції Павло Кохан пропонує розробити та поступово імплементувати проект з ревіталізації русла річки Полтва центром міста Лева. У проекті чоловік пропонує владі міста реалізувати відокремлення каналізаційної системи міста до очисних споруд та удосконалити наявну систему очищення стоків задля забезпечення екологічної безпеки по акваторії річки Полтви та Західного Бугу. Крім того, автор петиції просить забезпечити відновлення та очищення природніх приток та русла Полтви, з подальшим облаштуванням зон відпочинку для потреб містян та гостей міста.

У єдиному реєстрі петицій міста вищезазначену пропозицію було опубліковано 21 травня. Станом на 15:00 31 травня петицію підписали 283 особи з 1000 потрібних для розгляду.

Довідково: Полтва – річка, що є лівою притокою Західного Бугу. Витоком Полтви вважається потік Пасіка, який бере свій початок у верхній (південно-східній) частині львівського парку “Погулянка” (бл. 350 м над рівнем моря). Довжина річки від витоку до гирла становить близько 60 км. Впадає вона до Західного Бугу у Буську. В межах міста Львова річище сховане в каналізаційному колекторі, однак так було не завжди.

Полтва з численними притоками вільно протікала нинішніми вулицями міста Лева до середини XIX ст. Однак більшість стічних вод в межах міста випускалися до річки, яка з часом перетворилася на відкритий каналізаційний колектор, який варто було прибрати. Згодом десятки років у Львові річку Полтву “ховали під місто”, каналізували. Ці масштабні роботи було завершено у середині 1920-х років. У подальші роки відбувались лише поодинокі, локальні зміни вже не пов´язані з регуляцією Полтви. Сьогодні практично усі потоки Полтви у межах міста протікають під землею.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.