Четвер, 25 Квітня, 2024

На місці приміського вокзалу у Львові збудують житловий комплекс, офіси, ТРЦ та паркінг

На місці приміського вокзалу у Львові “Укразалізниця” планує збудувати житловий квартал, офісні приміщення та торгово-розважальний комплекс. Про це нещодавно повідомили представники підприємства “Укрзалізниця ” у часі наради у Києві, передає видання zaxid.net.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, у рамках наради адміністрація “Укразалізниці” озвучила кілька варіантів того, як зміниться приміський вокзал у Львові. Наразі жодних конкретних рішень не прийняли, однак у перспективі все ж цю локацію у Львові видозмінять. До участі в обговоренні було запрошено і представницю Львова Ірину Маруняк – заступницю міського голови з питань житлово-комунального господарства. Львівська посадовиця розповіла, що справді частину вокзалу “Львів” планують передати у концесію. Це має відбутись на основі конкурсу. Також пані Маруняк додала, що Львів пропонує “Укрзалізниці” своє рішення – міська рада може взяти вокзал у комунальну власність Львова. Тоді б за кошти громади цю локацію змінили – вокзал та площу перед ним, та утримували б на балансі міста. У рамках цього питання зробив заяву і мер Львова Андрій Садовий, який в офіційному листі до РНБО висловив свою незгоду щодо передачі вокзалу у концесію.  

Крім того, Ірина Маруняк повідомила, що в “Укрзалізниці” вже почали готувати проєкт, який передбачає перенесення приміського вокзалу з того місця, де він є зараз, до головного вокзалу міста. Відтак, на території теперішнього приміського є, як вважають експерти, вдала ідея збудувати житлові будинки, офіси, торговий центр та паркінг. Але, як наостанок підкреслила Ірина Маруняк, на цьому етапі керівництво Львова та “Укрзалізниця” будуть обговорювати майбутні дії щодо приміського вокзалу. Однак жодне рішення не прийматиметься без згоди на те мешканців Львова та без громадських слухань. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.