П’ятниця, 26 Квітня, 2024

"Львівська політехніка" презентувала нові винаходи викладачів та студентів

Нещодавно на стенді Національного університету “Львівська політехніка” було представлено нові розробки студентів та викладачів навчального закладу. Про те, що нового вдалося створити студентам та викладачам у співпраці, розповідає сайт “Львів Майбутнього“. 

Один із університетських винаходів – мобільна роботизована платформа “Борсук” – призначений для використання на дистанціях до шестисот метрів в середовищі з середнім рівнем агресивності та невизначеності (цей винахід призначений для застосування у військовій сфері). Цей пристрій рухається за допомогою металевих гусениць, включає електромеханічний привід із задніми тяговими зірочками.

Платформа “Борсука” володіє високою маневреністю та прохідністю, при цьому не вимагає від користувача високих навичок керування. Завдання, які може виконувати винахід, це дистанційні переміщення та транспортування вантажів та навісних модулів різного призначення (проведення радіаційної, хімічної розвідки. Поки що винахід тестується та доробляється з урахуванням вимог та потреб військових, однак уже існує можливість майбутнього співробітництва з компанією Global Dynamics.

Ще один університетський винахід, представлений на стенді, це “Вектор-3” – портативний прилад, призначений для вимірювання модуля вектора магнітного поля корабля “на стопі”, що складається з герметичного контейнеру. 

Третій університетський винахід – наземна радіотелеметрична система, призначена для приймання через радіоканали телеметричної інформації від бортових систем ракет-носіїв. Цей же прилад дає можливість приймати сигнали зі структурою інформації, яка пройшла процедури рандомізації та згорткового кодування, розповідають університетські винахідники. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.