П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Обмеження на проїзд: хто має право їздити громадським транспортом Львова?

Карантин у Львові триває, однак громадський транспорт продовжує курсувати містом, пише Львів Майбутнього. Водночас режим карантину через розповсюдження COVID-19 посилився, і наразі користуватися громадським транспортом можна в обмеженому режимі. 

Хто ж може користуватися послугами громадського транспорту міста на час карантину? Як розповіла заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, тепер весь львівський транспорт перебуває в режимі спецперевезень.  

Що передбачає режим спецперевезень? 

2

Перш за все, варто зрозуміти, що режим спецперевезень передбачає можливість перевезення громадським транспортом тільки тих людей, які сьогодні дбають про належну життєдіяльність Львова.  

Насамперед до цього переліку входять: 

  • Працівники медичних установ; 
  • Працівники соціальної сфери; 
  • Ті, хто постачає продукти харчування для мешканців міста тощо. 

Скільки коштуватиме проїзд для перелічених категорій? 

Як зазначають у міській раді, вартість проїзду для цих категорій залишається незмінною.  

Паралельно зі спецперевезеннями у Львові залишаються чинними перевезення, організовані місцевими підприємствами 

Для керівників будь-яких міських підприємств існує можливість укласти угоду стосовно перевезення своїх працівників з приватним перевізником або ж АТП №1 у Львові.  

Які вимоги до перевезень на час карантину у громадському транспорті міста? 

3

Найголовніше – це те, що водії та пасажири транспорту обов’язково повинні мати індивідуальні засоби захисту – респіратори або ж захисні маски. Пересічні львів’яни можуть користуватися власноруч виготовленими масками. 

В жодному разі не дозволяється, щоб кількість пасажирів в транспорті була більшою, аніж кількість місць для сидіння. Тобто, якщо в автобусі всього 70 місць для сидіння – пасажирів не може бути більше, аніж 70.  

Обов’язкова вимога – наявність спеціального посвідчення 

На час карантину також з’явилася вимога до пасажирів обов’язково мати посвідчення. Керівники міських установ та підприємств надають такі посвідчення своїм працівникам. Ще один варіант – це видача спеціальної довідки з підписом та печаткою від керівника установи. Головна вимога – аби це посвідчення підтверджувало, що людина працює у вказаній установі.  

Власне, саме це посвідчення і є підставою для перевезення пасажирів на час карантину у Львові.  

Хто несе відповідальність? 

За наявність посвідчення відповідальність несе сам пасажир. Як тільки з’явиться необхідність – пасажир зобов’язаний пред’явити посвідчення представнику поліції або ж працівнику іншого уповноваженого органу чи установи.  

Які штрафи за порушення порядку проїзду в громадському транспорті на час карантину? 

У випадку порушення встановлених правил поведінки в громадському транспорті на час карантину львів’яни будуть змушені сплачувати штраф.  

Ті, хто не належать до вказаних категорій або ж не мають при собі відповідних посвідчень, змушені нести адміністративну відповідальність. Штрафи в такому випадку – від 17 до 34 тисяч гривень.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.