П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Шевченківському гаю з'являться нові інфраструктурні об'єкти: про що йдеться?

Нещодавно в Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького львівські архітектори Ігор та Марта Цимбровські продемонстрували свої проекти щодо розвитку інфраструктури музею під відкритим небом, а також проекти з розвитку регіонального ландшафтного парку “Знесіння”, розповідає сайт “Львів Майбутнього“. Презентації нових проектів показали 7 травня, однак львів’яни будуть мати змогу переглянути особливості архітектурних ідей у Великій виставковій залі Музею до кінця цього місяця.

Пригадаємо затверджену кілька років тому стратегію розвитку Шевченківського гаю (2017-2027 рр.): на території музею під відкритим небом мають з’явитися кілька нових об’єктів. Це – інформаційно-освітній центр, фондосховище, а також новий адміністративний корпус. Саме архітектурні проекти зведення цих споруд представили Цибровські, а ще – на виставці представлено екскізний проект Співочого поля та проект візит-центру регіонального ландшафтного парку “Знесіння”. 

Майбутні споруди – відкриті поліфункційні структури соціально-громадського напряму діяльності, освітніх та професійних ініціатив, відпочинково-культурного, рекреаційного, а також екологічного спрямування. Проекти орієнтовані на максимальну комунікацію різнопланових просторів на території. У проектах враховано особливості місцевого ландшафту, відтак матеріали та структури будуть відповідати вимогам території. 

Для довідки: Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (більше відомий як Шевченківський гай) – це музей під відкритим небом, розташований на лісистій території Львівського плато. Площа парку становить 36 гектарів, а представлені на експозиції архітектурні споруди демонструють особливості української культури та будування попередніх століть. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.