Субота, 27 Квітня, 2024

Неправильно везеш дитину – штраф: в Україні ухвалили законопроєкт щодо правил перевезення дітей в авто

Сьогодні, 29 жовтня, в Україні нарешті прийняли законопроєкт, який передбачає значні штрафи за неправильне перевезення дітей в автотранспорті. Це питання доволі довго стояло у черзі на затвердження у Верховній Раді України, бо з різних причин його не приймали. Проблема неправильного перевезення дітей у різних транспортних засобах в Україні станом на сьогодні є надзвичайно актуальною, передає 24 Канал. Адже, як свідчать дані статистики, лише для 12% дітей віком до 6 років батьки-водії використовують автокрісла. А це, приблизно, кожен десятий водій, усі інші – щоденно піддають своїх дітей великому ризику. Саме тому у ВРУ хочуть змінити цю невтішну “традицію” в Україні, ввівши у дію вищезазначений законопроєкт, що передбачає штрафи за невиконання.

Як повідомляє інформаційний портал “lviv-future“, законопроєкт щодо правил перевезення дітей у автомобілях у ВРУ зареєстровано під номером 1150. Його підтримали депутати усіх фракцій. Загалом за проєкт проголосували 332 народні депутати: 229 – від “Слуги народу”, від “ОПЗЖ” – 15, “Європейська солідарність” – 20, “Батьківщина” – 17, “За майбутнє” – 13, “Голос” – 16, позафракційні – 22.

Отож, відтепер за порушення правил перевезення дітей водій повинен буде сплатити штраф у розмірі 510 грн (30 неоподаткованих мінімумів), у разі повторного порушення цього ж правила водій вже заплатить 850 грн. Такі штрафи діють тоді, коли водій перевозить дитину віком до 12 років і ростом до 145 см в авто без використання спеціальних засобів – автокрісел чи бустерів, за допомогою яких можна пристебнути дитину пасками безпеки. Також не можна перевозити дітей віком до16-ти років у кузові будь-якого вантажного автомобіля, а організовані групи дітей заборонено куди-небудь везти у темну пору доби. Зазначимо, усі ці заборони були актуальними й раніше, однак за їх порушення не штрафували, а тепер – будуть.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.